Meteorolojik uyarı geldi! O illerde yaşayanlar DİKKAT

Hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyrederken serin havalara hızlı bir dönüş başladı. İlkbahar mevsimini yaşadığımız günlerde hava sıcaklıkları giderek artmış ve yaz erken geldi denmişti.

Meteorolojik uyarı geldi! O illerde yaşayanlar DİKKAT

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son hava durumu tahminleri yakından takip ediliyor. Son hava durumu tahminini aktaran MGM, tam 45 il için sarı kodlu uyarı verdi. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerine çıktığı günlerde MGM’den gelen uyarılarda yağışlı havaların geri döndüğü görüldü. Marmara ve Ege Bölgelerinde bu gece saatlerinden itibaren yağışlı hava etkili olacak. İşte detaylar…

METEOROLOJİ’DEN KRİTİK UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son hava tahmin raporları yakından takip ediliyor. Ramazan Bayramı öncesinde ve bayram boyunca hava sıcaklıkları genel olarak mevsim normallerinde seyretmiş ve bazı bölgelerde sıcaklıklar yükselmişti. MGM’den gelen son uyarılarda ise yağışların geri döndüğü görüldü. Yağışlı ve serin havalar geri dönüyor. Meteoroloji, Marmara ve Ege’de bu gece yağışlı bir havanın hakim olacağını aktarırken Batı Akdeniz’de ise yarın yağış bekleniyor. Kuvvetli yağış uyarıları yapan Meteoroloji, 45 ili sarı kodla uyardı.

meteorolojik-uyari-geldi-o-illerde-yasayanlar-dikkat.jpg

MGM’DEN 45 İL İÇİN SARI KOD

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün sarı kodlu uyarı yaptığı iller merak ediliyor. Tam 45 il için sarı kodlu uyarı verildi. Afyonkarahisar, Amasya, Ankara, Antalya, Balıkesir, Aydın, Çanakkale, Bursa, Burdur, Bolu, Denizli, Çorum, Edirne, Çankırı, Isparta, Eskişehir, İzmir, İstanbul, Kayseri, Kastamonu, Kırşehir, Kırklareli, Kayseri, Konya, Kocaeli, Manisa, Kütahya, Niğde, Nevşehir, Muğla, Samsun, Ordu, Tekirdağ, Sivas, Sinop, Tokat, Yozgat, Uşak, Zonguldak, Karaman, Aksaray, Yalova, Bartın, Kırıkkale, Düzce ve Karabük için sarı kodlu uyarı yapıldı.

meteorolojik-uyari-geldi-o-illerde-yasayanlar-dikkat-001.jpg

AKOM’DAN ÖNEMLİ UYARI

AKOM’dan da İstanbulluları yakından ilgilendiren uyarılar geldi. Yarına dikkat çeken AKOM, ‘Halihazırda il genelinde hafif şekilde görülen yağışların, Cumartesi (yarın) erken saatlerden itibaren kuzeyli yönlerden (Poyraz) aralıklarla fırtına şeklinde (40-65 km/s) esecek rüzgar ile birlikte etkisini arttırması bekleniyor.’ ifadelerine yer verdi.