Ankara Valiliği'nden tansiyonu yükseltecek yasak!

Ankara Valiliği bugün aldığı flaş bir yasak kararını kamuoyuna açıkladı. İl genelinde yapılacak her türlü gösteri,yürüyüş,stant açma gibi etkinlikleri OHAL'in verdiği yetkiyle yasaklayan Valilik kararı tartışma yaratacağa benziyor. Zira bu yasak Anayasa Değişikliği görüşmelerine denk geldi ve CHP'nin bu sana sert tepki göstermesi bekleniyor.

Ankara Valiliği'nden tansiyonu yükseltecek yasak!

Ankara Valiliği yaptığı açıklamayla Valiliğe ulaşan istihbaratlardan kaynaklı 30 günlük umuma açık yerlerdeki her türlü basın açıklaması, temsil,açıklama gibi toplu eylemlerin tümünü yasakladı. 

 

1 ay boyunca gösteri ve yürüyüşleri yasaklayan Valiliğin bu kararının tartışmalara neden olması bekleniyor. Zira bu yasak tam da Anayasa Değişikliği görüşmelerini kapsayan döneme denk geldi ve sert muhalefet yapacağını söyleyen CHP'nin bu yasağa sert bir şekilde tepki göstermesi bekleniyor. 


Terör örgütlerinin Ankara'da eylem arayışı içinde oldukları ve bazı hazırlıklar yaptıklarının tespit edildiğini açıklayan Valilik, kamu düzeni ve esenliğinin koruması adına Ankara İl sınırları içinde 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu kapsamında yol, meydan, cadde, sokak, park gibi umuma açık alanlarda yapılacak her türlü gösteri yürüyüşleri ve toplantıları ve 2559 sayılı Polis Vazife ve Salahiyetleri Kanunu kapsamında umuma açık alanlarda düzenlenecek oyun, temsil, açıklama ve çeşitli şekillerdeki gösteriler ile basın açıklamaları ve stantlar, 2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanununun 11 inci maddesinin verdiği yetkiye istinaden 30 gün süre ile yasaklandığını açıkladı.