Mustafa Arabacı Deniz Kuvvetleri imamıymış!

FETÖ'de iddianameler bir bir ortaya çıkıyor. Deniz Kuvvetleri'yle ilgili ilk iddianame ortaya çıktı ve Tuğamiral İrfan Arabacı'nın Deniz Kuvvetleri'ndeki FETÖ'nin imamı olduğu iddianamede yer aldı.

Mustafa Arabacı Deniz Kuvvetleri imamıymış!

15 Temmuz darbe girişimi davalarında iddianameler hazırlanırken,Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nı kapsayan iddianamede komutanlık imamının kim olduğu ve 15 Temmuz gecesi komutanlıkta neler yaşandığına dair ayrıntılı bilgiye yer verildi. 

Darbe girişimine iştirak eden şüpheliler arasında en dikkat çeken iddialara İrfan Arabacı'yle ilgili olanlardı. Darbe girişiminden sonra sakal bırakıp perukla firar eden Eski Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Başkanvekili Tuğamiral İrfan Arabacı'nın da içlerinde bulunduğu 72 şüpheli hakkında 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis talebiyle dava açıldı. 

Cumhuriyet Savcısı'nın hazırladığı iddianamede, 15 Temmuz öncesi Arabacı'nın tertip ettiği bir toplantıda Albay Mahmut Arduç'a darbe gecesi Deniz Kuvvetleri Komutanı'nı rehin alma görevini verdiği tespit edildi. 

Tuğamiral Ali Murat Dede'nin odasında ise Arapça yazılı kağıtlar ve 2 adet kıl bulunduğunun yazılı olduğu iddianamede bunların örgüt içinde kutsal sayıldığı ve üst düzey örgüt üyelerine verildiği yazıldı. 

15 Temmuz gecesi Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na 174 bin 87 TL'lik zaiyat verildiği de iddianame de yer aldı. Darbe girişimi gecesinde Deniz Kuvvetleri'nde yaşanan eylemler sırasında bu maddi hasarın oluştuğu belirtildi.