TSK: El Bab'da DEAŞ’ın 3 üst düzey emiri öldürüldü

Türk Silahlı Kuvvetleri’nden Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında El-Bab’daki durumla ilgili bir son dakika açıklaması yaptı. 3 üst düzey emirinin öldürüldüğü operasyonda 37’de DEAŞ’lı terörist etkisiz hale getirildi. Yapılan açıklamada bir acı haberde yer alıyor. 1 astsubay operasyonda şehit oldu.

TSK: El Bab'da DEAŞ’ın 3 üst düzey emiri öldürüldü

El Bab’ın ele geçirilmesi için havadan ve karadan yoğun bir bombardımanın olduğuna dikkat çekilen açıklamada,hedeflerde DEAŞ’ın barınma yerleri,komuta kontrol noktaları ve savunma mevzileri olduğu açıkladı.


Savaş uçaklarımız tarafından 35 DEAŞ hedefine yönelik operasyon yapıldığını açıklayan TSK, hedeflenen noktaların başarıyla vurulduğu ve üst düzey 3 DEAŞ Emiri’nin de aralarında bulunduğu toplam 37 DEAŞ mensubunun etkisiz hale getirildiği açıklandı.

 

1 ASTSUBAY ŞEHİT

DEAŞ ile çatışmalar sırasında bir Astsubayın şehit olduğunu da açıklayan TSK, şehide Allah’tan rahmet diledi. TSK’nın bölgedeki halkın zarar görmemesi için azami gayret gösterdiğini ifade ederek, El Bab’ın ele geçirilmesinin temel hedef olduğuna dikkat çekildi.