1 Mayıs için karar verildi! Taksim Meydanı ile ilgili açıklama geldi

1 Mayıs İşçi Bayramı yaklaşırken gözler Taksim Meydanı’na çevrildi. Bu yıl Taksim Meydanı a1 Mayıs kutlamaları için açık olacak mı sorusu merak ediliyordu. İstanbul Valiliği, 1 Mayıs için Taksim kararını verdi.

1 Mayıs için karar verildi! Taksim Meydanı ile ilgili açıklama geldi

İstanbul Valiliği, yaklaşan 1 Mayıs İşçi Bayram9ı ile ilgili Taksim kararını verdi. 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda Taksim Meydanı açık mı, kapalı mı olacak merak ediliyordu. 1 Mayıs’a az bir zaman kalırken İstanbul Valiliği’nden Taksim Meydanı açıklaması geldi. İstanbul Valisi Davut Gül, Taksim Meydanı kararını açıkladı. İşte detaylar…

1 MAYIS KUTLAMALARI İÇİN KARAR VERİLDİ

1 Mayıs İşçi Bayramı’nda Taksim Meydanı açık olacak mı, bu yıl Taksim Meydanı 1 Mayıs’ta açık olur mu soruları gündemdeki yerini korurken gözlerin çevrildiği İstanbul Valiliği’nden konuyla ilgili açıklama geldi. İstanbul Valiliği, 1 Mayıs İşçi Bayramı için kararını verdi. Alınan karara göre Taksim Meydanı bu yıl da 1 Mayıs’ta kutlamalara kapalı olacak.

İSTANBUL VALİSİ DAVUT GÜL AÇIKLADI

İstanbul Valisi Davut Gül, merak edilen 1 Mayıs kararını duyurdu. Yaklaşan 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda Taksim Meydanı açık mı, kapalı mı sorularına yanıt aranıyordu. Vali Davut Gül, Taksim Meydanı’nın 1 Mayıs kutlamalarına kapalı olacağını duyurdu ve 1 Mayıs’ın Taksim dışındaki bir alanda kutlanacağını belirtti. Kutlamaların yapılacağı alanın bu hafta netleşeceğini de sözlerine ekledi.

KUTLAMALAR TAKSİM DIŞINDA HERHANGİ BİR ALANDA OLACAK

1 Mayıs İşçi Bayramı’na doğru geri sayım sürerken İşçi Bayramı’na çok az bir süre kala önemli açıklamalarda bulunan İstanbul Valisi Davut Gül, Taksim Meydanı ile ilgili soru işaretlerini de giderdi ve ‘Taksim bu tür etkinliklerin tümüne kapalı. Biz DİSK, KESK ve benzeri kuruluşlar başta olmak üzere hepsiyle konuştuk. Taksim’de olmayacağını hepsine izah ettik. Başka bir yerde talep ederlerse kutlanması için üzerimize düşeni yapacağımızı söyledik. Kendi aralarında istişare ediyorlar. Muhtemelen bu hafta içinde kesinleşir. Biliyorsunuz 2012 yılından beri öyle. Taksim’in dışında herhangi bir alanda kutlanacak. O alanın neresi olacağına karar verip bizden talep edecekler. Biz de güvenlik tedbirleri başta olmak üzere üzerimize ne düşüyorsa yapacağız.’ dedi.