Körlük salgını tehlikesine dikkat! En çok gençleri etkileyecek

Gençleri bekleyen yeni tehlike ‘Körlük salgını’ ile ilgili son günlerde çok sayıda başlık yer alıyor. Yapılan araştırmalara göre son 30 yılda miyop vakalarında yüzde 46’lık bir artış tespit edilirken büyük bir tehlikeye dikkat çekiliyor.

Körlük salgını tehlikesine dikkat! En çok gençleri etkileyecek

Körlük salgını son dönemde sık sık karşımıza çıkan bir konu. İngiltere’de yapılan araştırmalarda son 30 yılda miyop vakalarında yüzde 46’lık bir artış olduğu belirlendi. Dünya genelinde gözlemlendiği belirtilen körlük vakalarının önümüzdeki dönemde de artarak devam etmesi bekleniyor. Bu vakaların bir salgın seviyesine ulaşabileceği de öngörülüyor. Özellikle ‘Z Kuşağı’ olarak adlandırılan genç neslin bu durumdan daha fazla etkilenileceği de aktarılıyor. İşte körlük salgını ile ilgili tüm detaylar…

UZUN SÜRE EKRANA MARUZ KALMAK GÖZ SAĞLIĞINA ZARARLI

Teknolojinin hızla geliştiği çağımızda özellikle de gençler uzun süre ekrana maruz kalıyor ve telefon, bilgisayar, televizyon gibi teknolojik aletlerle daha sık vakit geçirdiği için göz sağlıkları tehlikeye girebiliyor. Uzun süre ekrana maruz kalmak göz sağlığını olumsuz yönde etkiliyor ve kuru göze, gözlerde yorgunluğa, uzun vadede görme yeteneğinde azalmaya yol açabiliyor. Günümüz teknoloji çağı olduğu için özellikle de ‘Z Kuşağı’ olarak adlandırılan gençler teknolojik aletlerle iç içe yaşıyor. Bu durum gençlerin göz sağlığını tehlikeye sokuyor.

korluk-salgini-tehlikesine-dikkat-en-cok-gencleri-etkileyecek.jpg

KÖRLÜK SALGINI TEHLİKESİ

İngiltere’de yapılan bir araştırmada ‘körlük’ vakalarında artış olduğu tespit edildi. Bu durumun ilerleyen dönemde artarak bir salgına dönüşebileceği kaydedilirken dünya genelinde görme bozukluklarına dair ciddi bir artış olduğu belirtiliyor. İngiltere’de görme bozuklukları üzerine yapılan araştırma gizli bir tehlikeyi gözler önüne serdi. Son 30 yılda miyop vakalarındaki yüzde 46’lık artış körlük salgını endişelerinin de artmasına neden oldu. Hızla gelişen teknoloji ile hayatımız he r anlamda kolaylaşırken bu durumun bazı negatif etkileri de yaşanıyor. Bilgisayar, telefon, televizyon, tablet gibi teknolojik aletlerle uzun süre vakit geçirilirken özellikle de gençler uzun süre ekrana maruz kalıyor. Uzun süre telefon, tablet vb. teknolojik aletlerin ekranına maruz kalan insanların göz sağlıkları tehlikeye giriyor. Bu durum sonucunda gözlerde yorgunluk, kuru göz, ve görme yetisinde azalma gibi sonuçlar ortaya çıkabiliyor. Körlük salgını da bu şekilde görme yeteneğinde kayıp yaşanması veya az görme ya da hiç görememe durumu olarak açıklanmakta. Önümüzdeki dönemde göz rahatsızlıklarının zirve yapması beklenirken salgın boyutuna ulaşacağı iddia edilirken bu durumun çok geniş kitleleri etkilemesinden de endişe duyuluyor.