Sahura 10 dakikada hazır olacak peynirli maydanozlu krep tarifi

Sahur sofralarınızda tercih edebileceğiniz kolay ve lezzetli bir tarif arıyorsanız krep sizler için güzel bir alternatif olabilir. Kahvaltı sofralarının yıldızı krep, sahur sofralarına da çok yakışacak. Yapımı kolay olan bu tarifi mutlaka denemelisiniz.

Sahura 10 dakikada hazır olacak peynirli maydanozlu krep tarifi

Kahvaltı sofralarında sıkça tercih edilen ve tadıyla damaklarda muhteşem bir tat bırakan krep sahur sofralarında da en çok tercih edilen yiyecekler arasında yer alıyor. Sahura ne hazırlasam diye düşünüyor ve en pratik tarifleri tercih ediyorsanız peynirli maydanozlu krep de sizler için iyi bir seçenek olacak. Hem doyurucu hem kolay hem de lezzetli olan bu tarifin detaylarını haberimizde sizler için derledik.

SAHURDA HIZLICA HAZIRLAYABİLECEĞİNİZ MUHTEŞEM LEZZET

Küçükten büyüğe herkesin sevdiği bir lezzet olan krep hiç kuşkusuz kahvaltı sofralarına çok yakışıyor. Yapımı kolay olan ve az malzemeden oluşan bu güzel lezzeti sahur sofralarınızda da tercih edebilirsiniz. Haberimizde sahur için alternatif bir lezzet olan peynirli maydanozlu krep tarifi ve gerekli olan malzemelere sizler için yer verdik.

PEYNİRLİ MAYDANOZLU KREP TARİFİ

Malzemeler;

- 2 adet yumurta

- 1 su bardağı su

- 1 su bardağı süt

- 1 çay kaşığı tuz

- 1,5 su bardağı un

- 150 gr beyaz peynir

- Çeyrek demet maydanoz

- Sıvı yağ

sahura-10-dakikada-hazir-olacak-peynirli-maydanozlu-krep-tarifi.jpg

Hazırlanışı;

Karıştırma kabınıza un, süt ve suyu alın ve tel çırpıcı yardımıyla güzelce karıştırın. Hemen ardından malzemelerinize yumurta ve tuzu da ilave ederek çırpmaya devam edin. Hazırladığınız hamurunuza iyice ezdiğiniz beyaz peyniri ve ince ince doğradığınız maydanozları da ekleyerek güzelce karıştırın. Ardından yapışmaz krep tavanızın tüm yüzeyini güzelce yağlayın. Tavadaki yağınız kızdıktan sonra hazırladığınız krep hamurunuzdan bir kepçe kadar alıp tavaya dökün ve tavayı hızlıca çevirerek hamurun tüm yüzeye yayılmasını sağlayın. Hamurun her iki tarafını da kontrollü bir şekilde çevirerek pişirin. Pişirdiğiniz krebinizi geniş bir servis tabağına aktarın. Ardından hamurunuz bitene kadar bu şekilde pişirme işlemini gerçekleştirin. Afiyet olsun…