Çarşaflı kadını sokak ortasında darp eden esnafla ilgili yeni gelişme

İstanbul’un Fatih ilçesinde bir telefoncu dükkanının önünde yaşanan olay sosyal medyada infial yaratmıştı. Aldığı telefon kılıfını beğenmeyen ve iade etmek istediği iddia edilen bir kadının esnaf tarafından darp edildi.

Çarşaflı kadını sokak ortasında darp eden esnafla ilgili yeni gelişme

Fatih’te kaydedilen görüntüler kısa sürede sosyal medyanın gündemine oturdu ve görüntülere tepki üstüne tepki yağdı. İddiaya göre, aldığı telefon kılıfını beğenmeyen ve iade etmek isteyen çarşaflı bir kadın, telefon kılıfını aldığı dükkan sahibi tarafından darp edildi. Esnafın saldırdığı kadının yere düştüğü görülürken telefoncunun kadına, ’50 liramı ver lan’ diye bağırdığı ve küfürler ettiği de görüntülere yansıdı.

ESNAF VE MÜŞTERİ ARASINDA TARTIŞMA ÇIKTI

Olay, İstanbul’un Fatih ilçesinde bir dükkanda yaşandı. İddiaya göre, aldığı telefon kılıfını beğenmeyen müşteri kılıfı iade etmek istedi. Dükkan sahibi Y.Ş.’nin dükkanına iade için gelen müşteri ile tartışmaya başladığı ve tartışmanın büyümesi üzerine kadının dükkan sahibine tokat attığı öne sürüldü. O anlarda dükkanda olan ve amcasına tokat atıldığını gören A.Ü.Ş.’nin kadını darp ettiği görüldü. Sokak ortasında darp edilen ve yere düşen kadın çığlık atarken o anlar çevredeki vatandaşların cep telefonu kamerasına saniye saniye yansıdı.

carsafli-kadini-sokak-ortasinda-darp-eden-esnafla-ilgili-yeni-gelisme.jpg

DÜKKAN MÜHÜRLENEREK ÇALIŞMA RUHSATI İPTAL EDİLDİ

Yaşanan olayın ardından Fatih Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri harekete geçti ve dükkanı mühürleyerek çalışma ruhsatını iptal etti. Kadını darp eden şüphelinin gözaltına alındığı öğrenilirken İstanbul Valiliği’nden de konuya ilişkin yazılı bir açıklama geldi.

carsafli-kadini-sokak-ortasinda-darp-eden-esnafla-ilgili-yeni-gelisme-001.jpg

İSTANBUL VALİLİĞİ’NDEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği, Fatih’te yaşanan olayla ilgili yazılı açıklamada bulundu. Valilik’ten yapılan yazılı açıklamada; ‘Fatih ilçesinde meydana gelen ve bir kadının darp edilirken manevi değerlerimize de küfredilmesi olayının görüntüleri sosyal medyada yayınlanmıştır. Görüntüler toplumumuzda infiale yol açmış, bunun bir yansıması olarak da iş yerinin kepenklerine, olaya tepki gösteren vatandaşlarca çeşitli yazılar asılmıştır. Kadın darp ve küfür fiilini işleyen A.Ü.Ş. gözaltına alınmıştır. Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik Etme suçundan hakkında işlem yapılan şahsın sorgusunda ‘İş yerinde hırsızlık, kasten yaralama, uyuşturucu madde kullanma, ailenin korunmasına ilişkin kanuna muhalefet görevi yaptırmamak için direnme’ suçlarında 11 adet suç kaydının olduğu anlaşılmıştır. Olayın yaşandığı iş yeri, Fatih Belediyesi ekiplerince mühürlenerek faaliyetine son verilmiştir. Dükkanın mülk sahibi olan Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü, tahliye sürecini başlatmıştır. Olayla ilgili soruşturma devam etmektedir.’ denildi.