İstanbul Gaizosmanpaşa’da toprak kayması son durum

İstanbul Gazisosmanpaşa ilçesinde dün gece meydana gelen toprak kayması sebebiyle tahliyeler gerçekleşmişti. Alanda tahliye edilen bina sayısının 30’a yükseldiği öğrenilirken bölgedeki son durum da merak ediliyor.

İstanbul Gaizosmanpaşa’da toprak kayması son durum

Dün gece meydana gelen toprak kayması olayıyla ilgili İstanbul Valiliği’nden son dakika bilgilendirmeleri yapılmıştı. Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması sebebiyle tahliye edilen bina sayısı 30’a çıkarken olayda can kaybı veya yaralanma olmadığı bilgisine yer verilmişti. Dün akşam olayın yaşandığı ilk saatlerde tahliye edilen ev sayısının 24 olduğu açıklanırken son aktarılan bilgilerde tahliye edilen ev sayısının 30’a yükseldiği belirtildi ve yapılan operasyonların tamamen tedbir amaçlı olduğu ifade edildi.

TAHLİYE EDİLEN BİNA SAYISI 30 OLDU

Dün gece İstanbul’un Gaziosmanpaşa ilçesinde toprak kayması meydana gelmiş ve AFAD ekipleri hemen olay yerine intikal etmişti. Ekiplerin çalışma yaptığı bölgede 24 binanın tedbir amaçlı tahliye edildiği açıklanmıştı. Yeni gün ile birlikte tahliye edilen bina sayısının arttığı öğrenilirken hasarın boyutu da gün ağarınca ortaya çıktı. Bölgedeki hasarın boyutu havadan görüntülenirken binaların yer aldığı tepeden aşağı kayan toprak ile beraberinde götürdüğü molozlar ve devrilen ağaçlar da yine havadan görüntülendi. İstanbul Valisi Davut Gül, yaptığı son dakika bilgilendirmesinde tahliye edilen bina sayısının 30’a yükseldiğini söyledi ve ‘Buradaki operasyonlar tamamen tedbir amaçlı’ dedi.

istanbul-gaziosmanpasa-da-toprak-kaymasi-son-durum-002.jpg

CAN KAYBI VEYA YARALANMA YOK

Bölgede yaptığı incelemeler sonrasında basın mensuplarına bilgi aktaran İstanbul Valisi Davut Gül, bölgenin durumundan bahsetti ve şu ifadeleri kullandı;

‘Arkamızda da gördüğünüz üzere burası riskli alan ilan edilmiş ve kentsel dönüşüm devam ediyor. Burada yer alan tek katlı evlerden 3 tanesi toprak kayması sebebiyle zarar gördü. Diğer evler de gerek yağmurdan gerekse de toprak kaymasından etkilenmemesi için tedbir amaçlı boşaltıldı. Şu an itibarıyla tedbir amaçlı 30 ev boşaltıldı. Bu evlerin normalde de boşaltılması lazımdı. Bunlar toplamda 114 kişiye denk geliyor. Şu anda yaptığımız evlerde yaşayanların ev sahibi mi kiracı mı bunu çıkartmaya çalışıyoruz. Bugün ve yarın içerisinde kiracı olanları kiraya, ev sahibi olanları da ev sahibi olacak şekilde evlerine çıkartacağız. Herhangi bir can kaybı ve yaralımız yok. Buradaki operasyon tamamen tedbir amaçlı.’

istanbul-gaziosmanpasa-da-toprak-kaymasi-son-durum-001.jpg

istanbul-gaziosmanpasa-da-toprak-kaymasi-son-durum.jpg