DEVLET DESTEKLİ yeni konut kredisi! Faiz oranı 0.45!

Devlet destekli yeni konut kredisi son dakika açıklandı. 0.45 faizli uzun vadeli konut kredisi kampanyasını sakın kaçırmayın.

DEVLET DESTEKLİ yeni konut kredisi! Faiz oranı 0.45!

Ev sahibi olmayı isteyen vatandaşlar için devlet destekli yeni konut kredisi başladı. Düşük faizli konut kredisi arayanlar bu Kampanyayı kaçırması nokta konut fiyatları ve artan faiz oranlarına inat devlet destekli 0.45 faizli konut kredisi verilecek. Bakanlık yeni konut kredisi ile ilgili detayları paylaştı. Ev alma hayali olan milyonlarca vatandaş bu yeni kampanya ile birlikte hayallerini gerçeğe dönüştürme fırsatına sahip olacak. 0.45 faizli devlet destekli konut kredisinin şartları da belli oldu. Peki kimler başvuru yapabilir? Devlet destekli konut kredisi kaç ay taksitli veriliyor?

konut-kredisi-1.jpg

EV SAHİBİ OLMAK İSTEYENLERE ÖZEL KONUT KREDİSİ

Son yıllarda konut fiyatları Türkiye'de ciddi düzeyde arttı. Özellikle orta ve dar gelirli vatandaşlar için ev sahibi olmak neredeyse imkansız hale geldi. Banka kredilerinde de faiz oranlarının yükselmesi ile birlikte vatandaşlar ev alma hayallerine ertelemek zorunda kalıyordu. Ancak bakanlık yepyeni bir konut kredisi kampanyasına imza atıyor. Devlet destekli yeni konut kredisi kampanyası ile birlikte artık düşük faizli kredi alarak ev sahibi olmak mümkün. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Yeni konut kredisinin detaylarını açıkladı. İşte düşük faizli konut kredisi ile ev sahibi olma fırsatı…

DEVLET DESTEKLİ DÜŞÜK FAİZLİ KREDİ VERİLECEK

Bakanlık tarafından başlatılan yeni devlet destekli konut kredisi kampanyasında kamu bankaları düşük faiz oranı ile konut kredisi imkanı sağlayacak. Kampanyadan afet riski altında bulunan alanlardaki yapılar kentsel dönüşüme girmesi durumunda faydalanılabilecek. Devlet destekli konut kredisi kampanyasından Ev sahipleri hem de bu yapılar İçinde kiracı olarak yaşayan vatandaşların faydalanması mümkün. Böylelikle kentsel dönüşüm sürecinde vatandaşlar ev sahibi olma fırsatı bulurken devletin üzerindeki yük de hafiflemiş olacak.

konut-kredisi-2.jpg

0.45 FAİZ ORANI İLE KREDİ DESTEĞİ

Devlet destekli konut kredisi kampanyası faiz oranları ve başvuru sürecine ilişkin de bakanlıktan yeni açıklama yapıldı. Çevre, şehircilikle iklim değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre kamu bankaları ile imzalanan protokol doğrultusunda vatandaşlara konutlar için %0.60 faiz oranı ile iş yerleri için ise %0.45 faiz oranı ile kredi kullandırılacak.

Bakanlık 26 Mart Salı günü itibariyle kampanyanın düğmesine basarken fırsattan yararlanmak isteyen vatandaşlar kamu bankalarına başvurularını yaparak kredi kullanma şansına sahip olacak. Düşük faizli devlet destekli konut kredisinden faydalanmak için detaylı bilgileri Bakanlığı'nın resmi internet sitesi üzerinden olabilir ya da doğrudan Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank’a giderek bilgi sahibi olabilirsiniz.