Emeklilere TBMM Onayı ile Yarın 09.45'te 1 Maaş Peşin 1 MAAŞ EK İKRAMİYE Geliyor

Son dakika haberi… Emekliye büyük müjde şimdi geldi. TBMM Onayı ile yarın 09.45’te 1 Maaş Peşin 1 Maaş Ek İkramiye ödenecek. Tarihler belli oldu. İşte detaylar…

Emeklilere TBMM Onayı ile Yarın 09.45'te 1 Maaş Peşin 1 MAAŞ EK İKRAMİYE Geliyor

Emekli maaşı alan 17 milyon kişiye son dakika müjdesi geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açıklamaların ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işık Han yeni müjdeleri peş peşe duyurdu. Sosyal medya hesaplarından açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, bu ay emeklilere yatacak ödemeleri tek tek açıkladı. Emekliler bir maaş peşin, 1 maaş ek ikramiye ve üstüne promosyon ödemesi alacak. SSK bağ-kur 4C ve EYT emeklisinin tamamına ödemeler yatacak. Emekli bayram ikramiyesi ödeme takvimi açıklanırken verilecek olan ek ödemelerin de tarihlerini netleşti. Peki emekliye ödemeler ne zaman yapılacak? Emekliler ek ödemeleri ne zaman IBAN’dan alacak?

emekli-1-002.jpg

BAKAN VEDAT IŞIKHAN AÇIKLADI

Yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde emeklileri sevindirecek bir haber geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından açıklanan ödeme takvimine göre, emeklilere 2024 yılının ilk bayram ikramiyeleri önümüzdeki hafta hesaplarına yatırılacak. Emekliler, düzenli maaşları, promosyon ödemeleri ve yüzde 50 artışla 3 bin TL bayram ikramiyesi olmak üzere üç farklı ödeme alacaklar.

emekli-2-001.jpg

KİM, NE ZAMAN ALACAK?

SSK Emeklileri: Maaş ödeme günü ayın 17 ve 18'i olanlar 2 Nisan'da, 19, 20, 21 ve 22'si olanlar 3 Nisan'da, 23, 24, 25 ve 26'sı olanlar ise 4 Nisan'da ikramiyelerini alacaklar.

Bağ-Kur Emeklileri: Tüm Bağ-Kur emeklilerine 5 Nisan'da ödeme yapılacak.

Emekli Sandığı Emeklileri: Maaş ödeme günü ayın 1 ve 2'si olanlar 2 Nisan'da, 3, 4 ve 5'i olanlar ise 3 ile 5 Nisan arasında ikramiyelerini alacaklar.

Hafta sonuna denk gelen ödemelerle ilgili de açıklama geldi. Hem maaş hem de bayram ikramiyesi ödemelerinde cumartesi günü yapılması gereken ödemeler Cuma günü Pazar günü yapılması gereken ödemeler ise Pazartesi günü hesaplara yatacak.

emekli-3.jpg

ÖNEMLİ TARİHLER VE DETAYLAR

Bu ay sonuna kadar aylık başvurusu yapanlar da Ramazan Bayramı ikramiyesinden yararlanabilecek.

Mart sonuna kadar emeklilik başvurusu yapanlar, hem Ramazan Bayramı ikramiyesini alabilecek hem de yıl sonundaki bayram ikramiyesinden yararlanabilecek.

Eğer işlemler Mart'ın son günlerine kalırsa, SGK müdürlükleri kapalı olduğundan başvurular e-Devlet üzerinden online olarak yapılabilecek.

faizsiz-kredi.jpg

EMEKLİ MAAŞLARI VE PROMOSYONLAR

Emeklilik için başvuranlara refah payı ile yüzde 49.25 zam yansıtılarak maaş bağlanacak.

Nisan'da ilk aylığını alan emeklilere, peşin aylık, maaş farkı ve 3 bin TL bayram ikramiyesi yatırılacak.

Ayrıca, emeklilik hakkı kazananlar için banka promosyonları da sunulacak. Kamu bankalarından 8-12 bin TL, bazı özel bankalardan ise 15 bin TL'ye kadar promosyon alınabilecek.

sosyal-yardim-1-003.jpg

EMEKLİ MAAŞ ÖDEMELERİ BAYRAM ÖNCESİNE ÇEKİLEBİLİR

Ramazan bayramı bu yıl 10 Nisan’da kutlanacak. Emekli maaşı ödemeleri ise 15 Nisan ve 28 nisan tarihleri arasında yapılacak. Ancak milyonlarca emekli vatandaş bayram öncesi için nakit ihtiyaçlarını olduğunu belirterek ödemelerin bayram öncesine çekilmesini talep ediyor. Geçtiğimiz yılda benzer bir durum yaşanmış emekli maaşlarının ödeme tarihleri bayram öncesine çekilmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önümüzdeki günlerde bu konuda bir açıklama yapması ve emekliyi rahatlatacak haberi duyurması bekleniyor.