Emekliye SEYYANEN ZAM Yok! Ak Parti Kapıyı Sert Kapattı

Emekliye kötü haber. Ak parti seyyanen zam kapılarını sert kapattı. Seçim öncesi SEYYANEN ZAM yok.

Emekliye SEYYANEN ZAM Yok! Ak Parti Kapıyı Sert Kapattı

Emekliye SEYYANEN ZAM Yok! Ak Parti Kapıyı Sert Kapattı!

17 milyon emekli seçim öncesi seyyanen zam bekliyordu. Ancak emeklinin zam hayalleri suya düştü. 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlere artık sayılı günler kaldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul ve Ankara'da gerçekleşen büyük mitingleri de tamamladı. Emeklinin gözü kulağı bu mitinglerden gelecek haberlerde fakat buradan da ses çıkmadı. O sebeple emeklilerin seyyanen zam beklentisi de sona ermiş oldu. Diğer Yandan Ak Parti'den yapılan açıklamalarda seçim öncesi seyyanen zam kapıları kapatıldı. Ancak seçim sonrası için emeklilere güzel sürprizler olabilir. Hem ilave zaman hem de emekliye ek destekler seçim sonrasında kaldı gibi görünüyor. Peki 31 Mart seçimlerinden sonra emekli için ne gibi düzenlemeler yapılacak?

AK PARTİ SEYYANEN ZAM KAPISINI KAPATTI

Türkiye'nin beklediği yerel seçimler 31 Mart pazar günü gerçekleşecek. Seçim için artık geri sayım başlarken sadece 6 gün kaldı. Milyonlarca emekli de seçim öncesinde yeni bir zam haberi bekliyordu. Özellikle en düşük emekli maaşı alanların maaşlarına seyyanen zam yapılacağı yönünde iddialar kulislerde çalkalanıyordu. Ancak emeklinin seyyanen zam beklentileri suya düştü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gerçekleştirdiği büyük İstanbul mitinginden de zam haberi çıkmadı. Milyonlarca emekli büyük bir hayal kırıklığı yaşarken ak parti seyyanen zam konusunda tam olarak kapıyı kapattı.

emekli-1.jpg

SEÇİM SONRASI İÇİN EK ZAM SİNYALİ GELDİ

SSK ve bağ-kur emeklisi yine de üzülmesin. Çünkü Ak Parti'den iki önemli isim seçim sonrası için önemli açıklamalarda bulundu. Ak parti genel sekreteri fatih şahin ve Ak Parti Grup Başkanını Muhammed Emin Akbaşoğlu emekliye düzenlemeler için seçim sonrasını işaret ederek TBMM’nin açılacağı tarihte yeni düzenlemelerin gündeme geleceğini dile getirdi.

emekli-2.jpg

EMEKLİYE İLAVE ZAMLA BİRLİKTE YENİ HAKLAR GELİYOR

Ak Parti’den üst düzey isimler emekli için önemli çalışmalar olduğunu belirtirken çalışmaların olgunlaşması durumunda önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyuna duyurulacağını söyledi. Yapılan çalışmalarla ilgili ilk bilgiler de gelmeye başladı. Özellikle aile ve sosyal hizmetler bakanlığı tarafından hazırlanan yeni projeler emekliyi memnun edecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2024 yılını emekliler yılı ilan etmesi ile birlikte tüm bakanlıklar kendi sorumluluk alanlarında emekliler için çalışmalar yapmaya başlamıştı. Bu konuda ilk haber aile ve sosyal hizmetler bakanlığından geldi. Bakanlık, emekli maaşı alan vatandaşlara emekli kartı vermeye hazırlanıyor. Alınan bilgiye göre en düşük emekli maaşı alanlara verilecek olan bu emekli kartı ile birlikte elektrik tüketimi desteği doğalgaz tüketim desteği ve gıda desteği sağlanacak. Aile bakanlığı projesi kapsamında her ay emeklinin kartına belli bir miktarda para yüklenecek emekliler ödemelerini bu kart ile yapabilecek. Aile Bakanlığı’nın bu kampanyasının seçimden hemen sonra devreye alınacağı düşünülüyor.