SON DAKİKA Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararını açıkladı

Merkez Bankası, piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıkladı. Nisan ayı faiz kararı için gözler Merkez’e çevrilmişti. Merakla beklenen faiz kararı açıklandı. Piyasaların kilitlendiği faiz kararı ile ilgili son dakika açıklaması geldi.

SON DAKİKA Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararını açıkladı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, politika faizini beklentilere paralel olarak yüzde 50 seviyesinde sabit bıraktı. Ekonomistlerin yorum ve beklentileri de Merkez Bankası’nın politika faizini yüzde 50’de sabit bırakacağı yönündeydi.

POLİTİKA FAİZİ YÜZDE 50'DE SABİT BIRAKILDI

Tüm piyasalar, Nisan ayı faiz kararına kilitlenmişti. Gözlerin çevrildiği Merkez Bankası'ndan beklenen açıklama geldi. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, 25 Nisan 2024 Perşembe (bugün) saat 14.00'te Nisan ayı faiz kararını açıkladı. Merkez Bankası, politika faizini beklentilere paralel olarak yüzde 50 seviyesinde sabit bıraktı.

MART AYINDA 500 BAZ PUAN ARTIRILMIŞTI

Ekonomistlerin yorum ve beklentileri de politika faizinin sabit bırakılacağı yönündeydi. Merkez, bugünkü yaptığı açıklamada politika faizini beklentilere paralel olarak yüzde 50 seviyesinde sabit bıraktı. Mart ayında gerçekleştirilen toplantıda politika faizi 500 baz puan artırılmıştı.

son-dakika-merkez-bankasi-nisan-ayi-faiz-kararini-acikladi.jpg

MERKEZ BANKASI'NDAN AÇIKLAMA GELDİ

Nisan ayı faiz kararını açıklayan ve politika faizini yüzde 50 seviyelerinde sabit bırakan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamada, 'Para Politikası Kurulu, Politika Faizi olan bir hafta vadeli rapor ihale faiz oranının yüzde 50 düzeyinde sabit tutulmasına karar vermiştir. Mart ayında anlık enflasyonun ana eğilimi, devam eden zayıflamaya rağmen öngörülenden yüksek gerçekleşmiştir. Tüketim malı ve altın ithalatındaki seyir cari dengedeki iyileşmeye katkı verirken, yakın döneme ilişkin diğer göstergeler yurt içi talepte direncin sürdüğüne işaret etmektedir. Hizmet enflasyonundaki yüksek seyir ve katılık, enflasyon beklentileri, jeopolitik riskler ve gıda fiyatları enflasyonist baskıları canlı tutmaktadır. Kurul, enflasyon beklentileri ve fiyatlama davranışlarının öngörüler ile uyumunu yakından takip etmektedir.' denildi.