Emekliye 3'lü ödeme sürprizi! Müjdeyi Bakan Vedat Işıkhan verdi

Emeklilere Nisan ayında 3’lü müjde. İkramiye, promosyon ve düzenli maaş bir arada yatacak.

Emekliye 3'lü ödeme sürprizi! Müjdeyi Bakan Vedat Işıkhan verdi

SSK, Bağ-Kur, 4C Tüm Emeklilere 1-30 Nisan Arası 3'lü Ödeme Sürprizi!

Emekliler için nisan ayı müjdeleri şimdiden gelmeye başladı. Ay sonuna Artık Kısa bir süre kala sürpriz fırsatlar duyuruldu. Nisan başından itibaren emeklilere 3'lü ödeme imkanı var. 1 Nisan 5 Nisan tarihleri arasında emekli bayram ikramiyesi ödemeleri hesaplara aktarılacak Üstelik Bayram öncesinde maaş sürprizi de olacak. Bankalara da başvuru yapan emekliler toplamda 3 ödemeyi birden cebine koyma fırsatına sahip olacak. SSK, BAĞ-KUR 4C ve EYT emeklisinin tamamı kapsama alındı. Peş peşe gelen sürpriz ödeme müjdeleri ile emekliler adeta mest olacak. Nisan ayı boyunca emekliyi bekleyen ödeme fırsatlarını haberimizde bulabilirsiniz.

sosyal-yardim-1-001.jpg

EMEKLİYE 3 ÖDEME BİR ARADA

Emekli Sandığı, SSK ve Bağ-Kur emeklileri, Nisan ayında Ramazan Bayramı ikramiyesi, artırılan promosyon ödemeleri ve düzenli maaşları olmak üzere üç ayrı ödemeden faydalanacak. Emekliler için Nisan ayı, çeşitli müjdelerle dolu bir dönem olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları doğrultusunda, 16 milyon SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklisi, bu ay içerisinde üç ayrı ödeme almanın sevincini yaşayacak. İşte emekliyi bekleyen 3 ödeme ve tarihleri:

İkramiye Ödemeleri

Ramazan Bayramı İkramiyesi: %50 artışla 3.000 TL'ye yükseltilen bayram ikramiyesi, 2-5 Nisan tarihleri arasında emeklilerin hesaplarına yatırılacak.

Promosyon Müjdeleri

Promosyon Ödemeleri: Kamu bankalarının emeklilere sunduğu promosyon ödemeleri, 8.000 TL ile 12.000 TL aralığına yükseltildi. Bu artış, en düşük promosyon tutarında %166.7, en yüksek tutarda ise %140 oranında bir artış anlamına geliyor.

Maaş Ödeme Tarihleri

Erken Ödeme: Geçen sene olduğu gibi, bu sene de Ramazan Bayramı öncesinde emekli ve memur maaşlarının erken yatırılması bekleniyor. Resmi açıklamalar yapılacak.

Normal Ödeme Tarihleri: Emekliler, tahsis numarasının son rakamına göre belirlenen tarihlerde maaşlarını alacaklar. SSK emeklileri için ödeme günleri 17 ile 26 arasında, Bağ-Kur emeklileri için ise 25 ile 28 arasında değişiklik gösteriyor.

emekli-1-001.jpg

NASIL FAYDALANABİLİRSİNİZ?

Bu ödemelerden faydalanmak için emeklilerin herhangi bir ek işlem yapmasına gerek yoktur. İkramiyeler ve promosyon ödemeleri, belirlenen tarihlerde otomatik olarak emeklilerin hesaplarına aktarılacaktır. Ancak, promosyon ödemeleri için bankalar ile yapılan anlaşmaların şartlarına göre bazı işlemlerin gerçekleştirilmesi gerekebilir.

sosyal-yardim-3-001.jpg

BUGÜN MÜJDE VERİLDİ

Emekli Bayram ikramiyeleri ile ilgili müjdeli haber Bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından verildi. Milyonlarca yönetmenin beklediği ödemelerin tarihleri 2 Nisan 5 Nisan arası olarak açıklandı. Emekliler maaş alma günlerine göre farklı günlerde bayram ikramiyesi ödemelerine kavuşacak. Aynı zamanda emekli vatandaşları için ödenen Bayram ikramiyesinden dul ve yetim aylığı alanlar, şehit yakınları, Gaziler, güvenlik korucuları, terörden zarar gören sivil vatandaşlar ve malullük aylığı alanlarda yararlanabilecek. Bu vatandaşlar için ödeme tarihleri henüz açıklanmadı. Ancak yine 1-5 Nisan arasında ödemelerin tüm vatandaşlara yapılması bekleniyor.