Tavuğa ihracat yasağı geliyor! Ticaret Bakanlığı düğmeye bastı

Beyaz et fiyatlarında son aylarda yaşanan artış Ticaret Bakanlığı’nı harekete geçirdi. Tavuk etinde son aylarda görülen fiyat artışı sonrasında Ticaret Bakanlığı düğmeye bastı ve fiyatları düşürmek için düzenlemeye gitme kararı aldı.

Tavuğa ihracat yasağı geliyor! Ticaret Bakanlığı düğmeye bastı

Tavuk etinde son dönemde görülen yüksek fiyatlar Bakanlığı harekete geçirdi. Kırmızı etteki fiyat artışının ardından beyaz ette de hızlı bir fiyat artışı görülürken Ticaret Bakanlığı düğmeye bastı. Bakanlık, beyaz etteki fahiş fiyatların önüne geçmek ve tavuk etindeki fiyat artışını düşürmek için tavuğa ihracat yasağı getirmeye hazırlanıyor. Bakanlığın, tavuğa ihracat yasağının da içinde yer aldığı bir düzenlemeyi yürürlüğe koymaya hazırlandığı aktarıldı. İşte detaylar…

BEYAZ ET FİYATLARI DA YÜKSELDİ

Kırmızı etteki fiyat artışı beyaz ete de sıçradı. Kırmızı etin ardından beyaz ette de fahiş fiyat artışları görülmeye başlandı. Kırmızı etteki fiyat artışının Ramazan ayından önce yeniden artış yaşamasının ardından vatandaşlar beyaz ete yönelmiş ve beyaz et tercihi artmıştı. Ancak bu yoğunluk sonrasında vatandaşlar beyaz ette de fahiş zamlarla karşılaşmaya başladı. Bu durumun önüne geçmek için düğmeye basan Ticaret Bakanlığı’nın yeni bir düzenlemeyi yürürlüğe koymaya hazırlandığı belirtiliyor.

tavuga-ihracat-yasagi-geliyor-ticaret-bakanligi-dugmeye-basti.jpg

TAVUK İHRACATINA YASAK GELİYOR

Ticaret Bakanlığı, beyaz etteki fahiş fiyat artışının önüne geçebilmek ve tavuk etindeki fiyat artışını düşürmek için yeni bir düzenleme üzerinde çalışıyor. CNN Türk’ün haberine göre Ticaret Bakanlığı, beyaz ette yaşanan fahiş fiyat artışı sorununu çözüme kavuşturmak için tavuk ihracatına yasak getirmeye hazırlanıyor. Söz konusu yasakla yurt dışına ihraç edilen tavuk iç piyasaya yönlendirilecek ve bu şekilde fiyat artışı da engellenmiş olacak.

tavuga-ihracat-yasagi-geliyor-ticaret-bakanligi-dugmeye-basti-001.jpg

FIRSATÇILARA GEÇİT YOK

Son dönemde piyasada yaşanan fiyat artışlarıyla ilgili vatandaşın isyanı günden güne artıyor. Vatandaşın sesini duyan Bakanlık ise yeni düzenlemeleri hayata geçirmeye hazırlanıyor. Piyasadaki fiyat artışlarıyla ilgili geçtiğimiz günlerde önemli açıklamalara yer veren Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ‘Fırsatçılara, stokçulara, karaborsa zihniyetine izin vermeyeceğiz. Önümüzdeki yakın günlerde yeni düzenlemelerle bu konuda çok daha sıkı bir şekilde çalışma içinde yola devam edeceğiz.’ demişti.