1 litre mazot 65 TL olacak! Araç sahiplerine kontak kapattıracak zam haberi

Araç sahiplerine çok kötü haber geldi. Mazot fiyatlarına rekor zam geliyor. 1 litre mazot, o tarihte 65 TL olacak.

1 litre mazot 65 TL olacak! Araç sahiplerine kontak kapattıracak zam haberi

1 litre mazot 65 TL olacak! Araç sahiplerine kontak kapattıracak zam haberi!

Piyasalarda yükseliş tam gaz devam ederken akaryakıt fiyatları için de kötü haber geldi. Ekonomist Evren Devrim Zelyut, akaryakıt fiyatlarında krizin kapıda olduğunu açıkladı. Tarih de veren ünlü ekonomist, “1 Litre Mazot 65 TL” olacak diyerek, araç sahiplerini şoke etti. Peki akaryakıt fiyatlarına zam gelecek mi? Mazot fiyatları kaç TL olacak? İşte araç sahipleri için son dakika gelişmesi…

Araç sahiplerini titretecek son dakika haberi az önce geldi. Piyasalarda yükseliş tam gaz sürerken akaryakıt fiyatları için “büyük kriz” kapıya dayandı. Son 2 yılda rekor düzeyde artan akaryakıt fiyatlarına yeni zamlar yolda. Hatta mazot fiyatlarına öyle bir zam gelecek ki, araç sahipleri akaryakıt almakta zorlanacak. Peki motorine ne zaman zam gelecek? Akaryakıta yeni zam var mı? İşte son dakika akaryakıt zammı haberi…

ÜNLÜ EKONOMİSTTEN MAZOT FİYATLARINA DAİR KRİTİK UYARI

Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut, finansal piyasalardaki olası dalgalanmalara dikkat çekerek, vatandaşları ve yatırımcıları uyardı. Zelyut, özellikle mazot fiyatlarındaki beklenen artış konusunda önemli değerlendirmelerde bulundu.

FİNANSAL ÇÖKÜŞ TEHLİKESİ

Zelyut, gelecek döneme ilişkin finansal çöküş uyarısında bulunarak, "60 ile 65 arasında bir seviye, gerçek bir olasılık" ifadelerini kullandı. Döviz kurunun son yıllardaki hızlı yükselişine işaret eden Zelyut, bu durumun yeni bir krizin habercisi olabileceğini belirtti.

MAZOT FİYATLARINDAKİ ARTIŞ

Özellikle mazot fiyatlarının ciddi bir artış göstereceğini öngören Zelyut, "Mazot fiyatının 60-65 lira aralığında seyredeceğini" dile getirdi. Bu durumun, hem vatandaşları hem de ekonomiyi zorlayacağını vurguladı.

YATIRIMCILARA UYARILAR

Zelyut, "60-65 nedir? Bu, mazot fiyatının 60-65 lira aralığında olacağını ifade ediyor" diyerek, mazot fiyatlarındaki beklenen artışın altını çizdi. Dolar fiyatının Körfez'den gelen dolarlarla baskı altında tutulsa da, mazot fiyatlarının vatandaşları olumsuz etkileyeceğini belirtti.

EKONOMİK DURUMUN ETKİLERİ

2023 Ağustos ayında mazot fiyatlarının 45 liranın üzerine çıkacağını öngördüğünü hatırlatan Zelyut, bu durumun hane halkı üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekti. "60-65 arası mazot fiyatı ve 41-42 arası dolar fiyatıyla, hane halkı ne yazık ki bu durumun altında kalacak" diyerek, ekonomik durumun vatandaşlar üzerindeki baskısını vurguladı.