Adana Mersin otoban çetesi sürücüleri böyle tuzağa düşürüyor

Issız yollarda sürücüleri tuzağa düşüren ve ‘otoban çetesi’ ismi verilen bir grubun sürücüleri gasp ettiği görüntülerin ardından çetenin uyguladığı akıl almaz taktikler ortaya çıktı. Sürücüler bu çeteye karşı uyarılıyor.

Adana Mersin otoban çetesi sürücüleri böyle tuzağa düşürüyor

Adana-Mersin yolunda görüldükleri iddia edilen otoban çetesi otoyolda seyir halinde olan sürücüleri hedef alıyor. Buldukları akıl almaz taktikle araç sürücülerini tuzağa düşüren bu çete, araçların ön camına yumurta atıyor ve sürücüleri tuzağa düşürerek durdurup gasp ediyor. Gasp için adım adım planlarını uygulayan bu çeteye yönelik sürücülerin dikkatli olmaları isteniyor.

GASP İÇİN KURDUKLARI PLAN DEHŞETE DÜŞÜRDÜ

Adana-Mersin yolunda türeyen ve ‘otoban çetesi’ olarak adlandırılan bu çete, otoyolda seyir halinde olan araçları hedef alıyor. Sürücüleri gasp etmek için çok planlı bir şekilde hareket eden bu çetenin iki ayrı grup halinde faaliyet gösterdiği öğrenildi. Organize hareket eden bu grubun yaptıkları ise bir vatandaş tarafından tüm detaylarıyla anlatıldı ve sosyal medyada paylaşıldı.

adana-mersin-otoban-cetesi-suruculari-boyle-tuzaga-dusuruyor.jpg

ARAÇLARIN CAMLARINA YUMURTA FRLATIYORLAR

Adana-Mersin yolunda türeyen bu çetenin otoban çetesi olarak adlandırıldığını söyleyen vatandaş, ‘Bu çete yolun ortasında yürüyerek özellikle otobanın ıssız olduğu yerlerde araçların camlarına yumurta fırlatıyorlar. İki grup halinde çalışıyorlar bunlar. Bir grup yumurtayı fırlatıyor. Diğer grup ise daha ileride bekleyerek aracın durmasını bekliyor. Fırlattıkları yumurtaları silmek isteyen sürücüler silecekleri çalıştırdıkları andan itibaren görüş açılarının daha da daraldığını fark ediyorlar. Çünkü yumurtanın sarısı bütün cama yayılarak aracın sürücüsünün görüş mesafesini oldukça daraltıyor. Araç durduktan sonra önünde bekleyen ya da arkadan takip eden bu otoban çetesi araçlara zorla girerek araçları gasp ediyor. Burada yapmanız gereken aracınıza yumurta fırlatıldığı zaman kesinlikle silecekleri çalıştırmayın. Daha uzak mesafede takip edilmediğinizi anladığınızda durun. Ayrıca polisi aramayı unutmayın. Araçlarınızın da kapısını kilitleyin.’ sözleriyle sürücüleri uyardı.