Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Yunan Başbakanı’na Hamas ayarı

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’in Ankara ziyaret dünya manşetlerinde geniş yer buldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Miçotakis’in görüşmesi gündem olurken Erdoğan’ın Miçotakis’in Hamas sözlerine müdahalesi de çok konuşuldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Yunan Başbakanı’na Hamas ayarı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’ya gelen Yunanistan Başbakanı Miçotakis’i Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde konuk etti. İki lider arasındaki görüşme sonrasında ortak basın toplantısı düzenlendi. Basın toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Hamas için ‘terör örgütü’ ifadesini kullanan Yunanistan Başbakanı Miçotakis’e müdahale geldi. Erdoğan, ‘Hamas’a terör örgütü derseniz ben üzülürüm’ dedi.

ERDOĞAN’DAN MİÇOTAKIS’E HAMAS AYARI

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Yunanistan Başbakanı Miçotakis’in Ankara’daki görüşme sonrasında yaptıkları ortak basın toplantısı dünya manşetlerinde de geniş yer buldu. Özellikle de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Hamas hassasiyeti dünya gündeminde yerini alırken Miçotakis’in Hamas ile ilgili sözlerine müdahale ettiği anlar büyük yankı uyandırdı. Miçotakis’in Hamas için ‘terör örgütü’ ifadesini kullanması üzerine buna müdahale eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hamas’ı bir direniş örgütü olarak gördüğünü söyledi ve ‘Sizler Hamas’a terör örgütü derseniz ben üzülürüm’ ifadesini kullandı.

cumhurbaskani-erdogan-dan-yunan-basbakana-hamas-ayari.jpg

İSRAİL GAZETELERİ DE YAZDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Miçotakis zirvesinde yaşanan Hamas gelişmesi dünya basınında da geniş yer buldu. Miçotakis’e Hamas sözleri için müdahale eden Erdoğan, ’40 bin insanını kaybetmiş Hamas’a eğer terör örgütü dersek bu haksızlık olur. Hamas’ı kendi insanını koruma mücadelesi veren insanlar olarak görüyorum’ demişti. Erdoğan’ın bu sözleri İsrail gazetelerinin manşetlerinde de yer aldı. İsrail basını, ‘Erdoğan Hamas’ı savunuyor, onların direniş savaşçısı olduğunu söylüyor’, ‘Yunanistan Başbakanı Kiryos Miçotakis ile Ankara’da yaptığı görüşmenin ardından düzenlediği basın toplantısında konuşan Erdoğan, Yunanistan’ın Hamas’ı terör örgütü olarak görmesinden de üzüntü duyduğunu söyledi’ ifadelerine yer verdi.