16 Milyon Emekliye 2'li Müjde Bakan Işıkhan'dan Geldi!

Emekliye müjdeli duyuru Bakan Işıkhan’dan geldi. 16 milyon SSK, Bağ-Kur, 4C ve EYT emeklisi için 2’li ödeme müjdesi var.

16 Milyon Emekliye 2'li Müjde Bakan Işıkhan'dan Geldi!

16 Milyon Emekliye 2’li Müjde Bakan Işıkhan'dan Geldi!!

16 milyon emekliye yeni müjde bakan Işıkhan’dan geldi. Emekliye ay sonuna kadar 2’li ödeme yatacak. Bakanlık ve SGK’dan peş peşe açıklama geldi. Ay sonunu getirmekte zorlanan emekliler bu çifte ödeme ile rahat bir nefes alacak. Peki hangi emeklilere 2’li ödeme yatacak? Emekliye ödeme tarihleri belli oldu mu? Milyonlarca emeklinin dört gözle beklediği yeni ödemelere ilişkin detaylar ortaya çıktı. İşte 16 milyon SSK, Bağ-Kur, 4C ve EYT emeklisi için 2’li ödeme sürprizine ilişkin yeni bilgiler…

16-milyon-emekliye-2li-mujde-bakan-isikhandan-geldi-1.jpg

EMEKLİ MAAŞI ALANLARA ÇİFTE ÖDEME SEVİNCİ BAKANDAN GELDİ

Emekli maaşı alan 16 milyondan fazla vatandaş için hem maaş ödemelerinin tarihleri hem de ek ödemeler oldukça önemli. Her ne kadar Ocak ayında emeklilere yüksek zam yapılmış olsa da enflasyon karşısında ne yazık ki maaş zamları erkenden Eridi. O sebeple de milyonlarca emekli vatandaş ay sonunu getirmekte zorlanıyor SGK maaş ödeme takvimini yakından takip ediyor. Emekliye özel açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından yapıldı. Nisan ayı bitmeden emeklinin IBAN numarasına çifte ödeme müjdesi var.

16-milyon-emekliye-2li-mujde-bakan-isikhandan-geldi-2.jpg

NİSAN SONUNA KADAR EKSTRA ÖDEME DESTEĞİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yaptığı açıklamada SGK tarafından belirlenen emekli maaşı ödeme takviminin devam ettiğini duyurdu. 28 Nisan'a kadar sürecek olan emekli maaşı ödemeleri emekli tahsis numarası sonuna göre hesaplara yatmaya devam ediyor. Bu duruma ek olarak emekliye ekstra ödeme desteği de var. SSK Bağ-kur 4 C ve EYT emeklisi 17 milyona yakın vatandaş için bankalardan da cömert promosyon fırsatları sunuluyor. Emekliler bu fırsatları değerlendirerek ay sonunda rahat bir nefes alma şansını elde ediyor. Çünkü artık kamu bankalarında promosyon miktarı 12.000 TL'ye özel bankalarda ise 18.000 TL'ye kadar yükseldi.

EMEKLİYE YENİ DESTEK PAKETLERİ YOLDA

Hükümet bütçe sorunun nedeniyle seçim öncesinde emekli maaşlarına ekstra zam yapamamıştı. Bu durumu telafi etmek amacıyla da bakanlıklar çalışmalarına başladı. Emekliye yönelik yeni destek paketleri hazırlanıyor. Özellikle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hazırlanan proje emekliyi bir nebze de olsa rahatlatacak gibi duruyor. Çünkü bu proje kapsamında emekli maaşı alan milyonlarca vatandaş için ekstra destekler gelecek. Emekli kartı uygulaması ile birlikte emekliye ulaşım desteği, market alışverişi desteği, sağlık desteği, Giyim desteği gibi avantajlar sağlanacak. Destek paketinin açıklanma tarihi ise mayıs ayı olarak duyuruldu.

16-milyon-emekliye-2li-mujde-bakan-isikhandan-geldi-3.jpg

MAYIS AYINDA YENİ GÜNCELLEME OLACAK

Ayrıca emekliler için özel bir güncellemede Mayıs ayında yapılacak. Bankalar nisan ayı için promosyon ücretlerine önemli ölçüde zam yapmıştı. Mayıs ayında ise bankaların bir kez daha promosyon güncellemesi yoluna gitmesi bekleniyor. Bu güncellemelerle birlikte emekliye ödenen promosyonların 20.000 TL'ye kadar yükseleceği tahmin ediliyor. Türkiye'deki milyonlarca emeklide bir an önce hem destek paketlerinin hem de promosyon güncellemesini açıklanmasını bekliyor. Böylece Temmuz zammına kadar emeklilerin bütçesi bir miktar rahatlayacak ve geçim sıkıntısında azalma yaşanacak.