Aile destek, engelli, evde bakım, SED yardımı alanlara enflasyon farkı 2024 hesabı çıktı

Aile destek, engelli, evde bakım, 65 yaş ve SED yardımı alanlara enflasyon farkı hesabı belli oldu. Sosyal yardımlara gelen zamlar haberimizde…

Aile destek, engelli, evde bakım, SED yardımı alanlara enflasyon farkı 2024 hesabı çıktı

Türkiye istatistik kurumu, her ay enflasyon verilerini açıklamaya devam ediyor. Sosyal yardım ödemeleri de açıklanan enflasyon doğrultusunda artıyor. Altı aylık enflasyon oranında zam alan sosyal yardım ödemeleri için bir veri daha belli oldu. Ocak ve şubat ayı enflasyon oranları açıklanırken geriye dört aylık veri kaldı. Peki sosyal yardım Temmuz 2024 zammı ne kadar olacak? Evde bakım maaşı, 65 yaş aylığı, engelli maaşı, Aile destek yardımı ve SED yardımı ne kadar artacak? Türkiye istatistik kurumu tarafından açıklanan son enflasyon rakamları doğrultusunda yeni hesaplamalar haberimizde…

2024 TEMMUZ SOSYAL YARDIM ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Türkiye İstatistik kurumu tarafından aylık enflasyon verileri açıklanmaya devam ediyor. Ocak 2024 enflasyon oranları geçtiğimiz ay duyurulmuştu. Şubat ayında enflasyon yüzde 4.53 olarak gerçekleşti. Böylelikle iki aylık enflasyon verisi ortaya çıktı. Açıklanan enflasyon oranları doğrultusunda sosyal yardım ödemeleri de artacak. Emekli ve memur maaşları için belli olması beklenen altı aylık enflasyonun netleşmesi için hala mart nisan mayıs ve haziran ayı verileri bekleniyor. Ancak iki aylık enflasyon farkı üzerinden hesaplamalarda başladı. Sosyal yardım ödemelerine bu rakamlar üzerinden gelecek zam oranı belli oldu.

Ocak ve şubat ayı verileri göz önünde bulundurulduğunda sosyal yardım zammı temmuz ayında yüzde 11.53 olacak. Ancak bu rakamlara aynı zamanda dört aylık veri daha eklenecek. Bu durumda Temmuz 2024 sosyal yardım zammının en az yüzde 30’a yakın olması bekleniyor.

2024 ZAMLI SOSYAL YARDIM ÖDEMELERİ HESAPLARA YATIYOR

Diğer yandan 2024 Ocak ayında gelen zamla birlikte belli olan sosyal yardım ödemeleri de hesaplara yatmaya başladı. Şubat ayından itibaren zamlı sosyal yardım ödemesi yapılıyor. Aile ve Sosyal hizmetler Bakanı Mahir Özdemir Göktaş mart ayı içinde yeni açıklama yaptı. Aile destek paketi, evde bakım maaşı, set ödemesi gibi sosyal yardım ödemelerinden faydalanan vatandaşlar 15 Mart’tan itibaren zamlı maaşlarını alacak.

NİSAN AYI ÖDEMELERİ ÖNE ÇEKİLEBİLİR

Diğer yandan Nisan ayında yapılacak olan ödemelere ilişkin de önemli bir bilgi var. Nisan ayında sosyal yardım ödemeleri öne çekilebilir. Çünkü Ramazan bayramı 10 Nisan tarihine denk geliyor. Bu durumda da ödemelerin bayramdan hemen önce alınması planlanıyor. Önümüzdeki günlerde bu konuyla ilgili de aile Bakanlığından duyuru yapılması bekleniyor.