Asgari Ücrete ARA ZAM Rotası Çizildi! Milyonlarca Çalışana O Tarihte Sürpriz Müjde Var

Milyonlarca çalışana son dakika müjdesi. Asgari ücrete ara zam rotası çizildi. Çalışanlara o tarihte sürpriz var.

Asgari Ücrete ARA ZAM Rotası Çizildi! Milyonlarca Çalışana O Tarihte Sürpriz Müjde Var

Asgari Ücrete ARA ZAM Rotası Çizildi! Milyonlarca Çalışana O Tarihte Sürpriz Müjde Var!

Asgari ücret zammı son dakika gelişmesi az önce kulislere düştü. Seçim öncesi bir Çok kesim zam beklentisi içine girerken özellikle asgari ücretle çalışanlar da geçim sıkıntısını dile getirip zam bekliyor. Yılbaşında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan asgari ücret zammı ile ilgili yaptığı açıklamada Enflasyonun düşeceğini ve ara zam olmayacağını söylemişti. Ancak enflasyon bir türlü düşmek bilmiyor bu sebeple de asgari ücretliler geçinmekte Zorluk çekiyor. Son dakika haberine göre Hükümet asgari ücrete zam için hazırlık yapmaya başladı. Yani milyonlarca çalışanın maaşı Bu yıl bir kez daha değişecek.

2024 asgari ücret zammı Aralık ayının son günlerinde belli olmuştu. 11.402 TL olarak ödenen asgari ücret yeni zamla birlikte 17.002 TL'ye yükseldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan zam açıklamasını yaptığı süreçte asgari ücrete ara zam sorularına da yanıt vermişti. Bakan Vedat Işıkhan açıklamasında bu yıl asgari ücrete tek bir zammın yeterli olacağını Enflasyonun düşeceğini söylemişti. Ancak Türkiye'deki enflasyon bir türlü düşmek bilmiyor. Bu sebeple de asgari ücretle çalışanlar hem Hayat pahalılığı hem de fiyat artışları karşısında zor günler geçiriyor. Yaklaşan yerel seçimler öncesinde de asgari ücrete yeni bir zam iddiası gündeme geldi. Peki asgari ücrete ara zam olacak mı? Asgari ücrete ara zam ne zaman yapılacak?

ASGARİ ÜCRET ZAMMI SON DAKİKA GELİŞMESİ KULİSLERE DÜŞTÜ

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde ak parti hükümeti kaybettiği büyük şehirleri almak istiyor. Ancak Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik kriz hükümetin işini Bu anlamda zorlaştırıyor. O sebeple de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni plana ortaya çıktı. Öncelikle emekli ve asgari ücretlinin beklentileri karşılanacak. Milyonlarca emekli ve Asgari ücretli enflasyon karşısında ezilirken seçim öncesi ara zam beklentilerini sık sık dile getiriyordu.

Son dakika kulis bilgisine göre cumhurbaşkanı erdoğan'da emekli ve asgari ücretlinin beklentisinin karşılanması için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve maliye Bakanlığı'na talimat verdi. Asgari ücrete ara zam yapılabilmesi için bütçe şartları zorlanacak.

sosyal-yardim-alanlara-bayram-ikramiyesi-2-002.jpg

ASGARİ ÜCRETE EK ZAM NE ZAMAN GELECEK?

Gelen son bilgilere göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan asgari ücrete ek zam müjdesini seçim öncesinde vermeyi planlıyor. Bu sebeple de iki bakanlık ciddi bir çalışma temposu içinde Hazırlık yapıyor. En geç 10 Mart tarihinde hem asgari ücretle hem de emekliler için ara zam açıklamasının yapılması planlanıyor.

ARA ZAM SONRASI ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Peki seçim öncesi asgari ücrete ara zam ne kadar olacak? Bu konuda da Sosyal Güvenlik uzmanlarının tahminleri gündemde. Uzmanlara göre asgari ücret 20.000 TL'ye çıkartılacak. Hükümet tüm şartları zorlayarak işverene destek verecek ve asgari ücret zammı açıklanacak.