Bağ-Kur 7200 prim SON DURUM! Bakan Vedat Işıkhan açıkladı

Bağ-kur 7200 prim son durum milyonlarca kişi tarafından merakla bekleniyordu. Açıklama Bakan Vedat Işıkhan’dan geldi.

Bağ-Kur 7200 prim SON DURUM! Bakan Vedat Işıkhan açıkladı

Türkiye'de 1.2 milyon bağ kurluya erken emeklilik imkanı sağlayacak 7200 prim son durum merak konusuydu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan bağ-kurluya prim indirimi konusunda önemli açıklamalar yaptı. Peki bağ-kurluya 7200 gün prim ne zaman çıkacak? SSK bağ-kur prim eşitlemesi ne zaman yapılacak? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’dan son dakika önemini açıklamalar haberimizde…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın genel seçimler öncesi açıkladığı emeklilik reformu heyecanla Takip ediliyor. Özellikle prim indirimi sözü verilen küçük esnaf ve Bağ-Kurlu çalışanlar, 7200 gram günü düzenlemesinin ne zaman yapılacağını merakla takip ediyor Hatta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, önceki gün yapılan kabine toplantısının hemen ardından gazetecilerin sorularına yanıt verdi. Bakan Işıkhan’ın gündeminde 7200 prim günü son durum da verdi. Peki bağ-kurluya prim indirimi ne zaman çıkacak? 7200 prim günü ne zaman onaylanacak?

BAĞ-KUR PRİM EŞİTLİĞİ SON DURUM AÇIKLANDI! NE ZAMAN ÇIKACAK?

Bağ-Kurlu Çalışanlar ve küçük esnaf uzun süreden beri prim indirimi bekliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat ışık var mı kabine toplantısının hemen ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gündemde Bağ-Kurluya prim indirimi konusu da vardı. Orta Vadeli program planları arasında bağ-kurluya prim indirimi de olduğunu söyleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, düzenleme içine alınacağını dile getirdi.

vedat-isikhan-1.jpg

BAĞ-KURLUYA PRİM İNDİRİMİ NE ANLAMA GELİYOR?

Emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesi olarak bilinen EYT ile emeklilik hakkı milyonlarca vatandaşa sunulmuştu. Ancak EYT'de bazı şartlar bulunuyordu. Bağ-kurlular için aranan şartlar arasında 9.000 gün prim ödenmesi şartı da vardı. Bu nedenle de birçok küçük esnaf, mağdur olmuş erken emeklilik hakkını kaçırmıştı. O sebeple BAĞ-KUR’ulara prim indirimi uygulanmasına karar verilmişti. Eksik prim günü olan Bağ-Kurlular bu düzenleme sayesinde artık SSK ile yapılacak prim eşitlemesi ile birlikte 7200 günden emeklilik hakkına sahip olacak. Yani bağ-kur primleri 7200 güne düşürülecek ve Milyonlarca kişi yeniden EYT kapsamına girecek. Yaklaşık 1.2 milyon kişinin düzenlemeden yararlanması bekleniyor.

1.2 MİLYON KİŞİYE ERKEN EMEKLİLİK FIRSATI

SSK ve bağ-kur prim eşitlemesi ya da diğer adı ile bilinen bağ-kurlulara prim indirimi uygulamasının hayata geçmesi sayesinde 1.2 milyon kişiye erken emeklilik fırsatı çıkacak. Özellikle 9000 gün prim şartı nedeniyle EYT'yi kaçıran bağ kurullar kapsamına girecek ve bu sayede 5 yıl erken emeklilik imkanına sahip olacak. Uygulanacak prim indirimi 1800 gün olarak belirlendi. Düzenlemenin önümüzdeki günlerde TBMM'ye gelmesi bekleniyor. Meclis genel kuruluna sunulan düzenlemenin ayrıntıları daha net olarak belli olacak.