Emekliye SÜRPRİZ Müjde Bakandan Geldi: Maaşa Ek Tek Seferlik 5000 TL Nakit Destek

Emekli maaşı alanlar için sürpriz açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’dan geldi. Emeklilere 5000 TL'lik ek nakit destek tek sefere mahsus verilecek.

Emekliye SÜRPRİZ Müjde Bakandan Geldi: Maaşa Ek Tek Seferlik 5000 TL Nakit Destek

Emekliye SÜRPRİZ Müjde Bakandan Geldi: Maaşa Ek Tek Seferlik 5000 TL Nakit Destek!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekli maaşı alan milyonlarca vatandaşı sevindirecek yeni açıklamalara imza attı. Geçtiğimiz ay emekli maaş zammını öğrenen ve bu ayda zamlı maaşlarını cebine koyan emekliler için tek sefere mahsus yeni nakit destek ödemesi başladı. Emekli maaşlarını ek zam müjdesi ve zam farkı ödemelerinin ardından Tek seferlik nakit destek duyuruldu. Ödemeyi yapacak bankaları size Ziraat Bankası Vakıfbank ve Halkbank oldu. Cumhurbaşkanı talimatı ile harekete geçen 3 kamu Bankası hemen başvuru yapan emekliye 5000 TL Ödeme yapacak.

Türkiye'deki emekli olanlar sayısı EYT ile emekli olanlarla beraber 17 milyona yaklaştı. Emekliler için sürpriz açıklama Ocak ayı sonlarında gelmiş emekli maaş zammı %49.25'e yükseltilmişti. Şubat ayında da yine emekliye güzel haberler verilmeye devam ediyor. Bayram ikramiyesi zammı geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyuruldu. Emekliler bu yıl 3000 TL bayram ikramiyesi alacak. Ramazan ve Kurban Bayramı için toplam ödenecek ikramiye miktarı 6.000 TL olacak. Emekli bayram ikramiyesi müjdesi sonrası bir açıklama da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’dan geldi. 3 devlet bankası emekliye 5000 TL'lik ek ödeme yapacak.

emekliye-odeme-1.jpg

EMEKLİYE ŞUBAT AYI SONUNA KADAR 5.000 TL'LİK EK ÖDEME

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, son dakika açıklaması ile emekliye yeni bir güzel haber duyurdu. Emekli maaşı alanlar için Ziraat Bankası Vakıfbank ve Halkbank tarafından 5.000 TL'lik yeni ek ödeme yapılacak. SSK bağ-kur memur emeklisi EYT emeklisi olan tüm emekliler için geçerli olan ek ödeme tek sefere mahsus olarak verilecek.

Bakan Vedat Işıkhan 17 milyon emekliyi kapsayan yeni ödemeye ilişkin yaptığı açıklamada Ziraat Bankası Vakıfbank ve Halkbank tarafından ek ödemelerin sağlanacağını bildirdi. 3 kamu Bankası emekli maaşını 3 yıllığına kendisinden alan emeklilere nakit desteği karşılıksız ve geri ödemesiz olarak verecek. Kamu bankalarına maaşını taşıyarak 3 yıl burada kalacak olan emekliler 3 gün içinde ikramiye ödemesini alacak.

EMEKLİLERE AVANTAJLI VE CAZİP KREDİ FIRSATLARI

Üstelik devlet bankaları tarafından emeklilere ek fırsatlar da sunulacak. Acil nakit ihtiyacı olanlara 50.000 TL'ye kadar düşük faizle ihtiyaç kredisi verecek olan kamu bankaları aynı zamanda taşıt ve konut kredisinde de emekliye özel faiz indirimi uygulayacak. SSK Bağ-Kur, memur emeklisi ve EYT'den emekli olan tüm emekliler için geçerli olan kampanyaya son başvuru tarihi 29 Şubat olacak.

emekliye-odeme-2.jpg

ŞUBAT AYI SONUNA KADAR BAŞVURANA ÖDEME VAR

Ziraat Bankası Vakıfbank ve Halkbank tarafından Şubat ayı sonuna kadar başvuru yapan tüm emeklilere ödeme yapılacak. Emekli maaşı alıyor olmak tek Kriter olacak. Bunun yanı sıra 3 yıllığına emekli maaşını seçilen bankaya taşıyan ve aynı zamanda buradan 3 yıl boyunca almayı taahhüt eden emekliler ekstra fırsatlardan da faydalanmaya hak kazanacak. Emekli maaşını taşıyarak yapılacak olan başvurularda son tarih 29 Şubat nokta yani Şubat ayı bitmeden maaş taşıma başvurusunu dijital bankacılıktan ya da şubelerden yapmak gerekiyor.