En düşük emekli maaşı alan SSK ve Bağ-Kur'luya 09.55'te Gelen Müjde ile 2'Lİ MAAŞ ödemesi çıktı

SSK ve Bağ-Kur’lu emekliye müjdeli duyuru 09.00’da geldi. 17-28 Mart arası emekliye 2’li ödeme çıktı. Maaşla birlikte hesaplara yatacak.

En düşük emekli maaşı alan SSK ve Bağ-Kur'luya 09.55'te Gelen Müjde ile 2'Lİ MAAŞ ödemesi çıktı

En düşük emekli maaşı alan SSK ve Bağ-Kur'luya 09.55'te Gelen Müjde ile 2'Lİ MAAŞ ödemesi çıktı!

Emekli maaşı alan milyonlarca vatandaş, Yeni yıla ciddi bir gelir artışı ile başladı. Maaşlara %49.25 oranında zam yapıldı, taban maaş ise 10.000 TL ile yükseltildi. Emeklilerin bu gelir artışı Aynı zamanda promosyonlara da yansıdı. Bankalarda emeklinin beklentisini karşılayabilmek amacıyla promosyonlara yüksek zamlar yaptı. Ayrıca taban maaşının 10.000 TL'ye yükselmesi sonrası en düşük emekli maaşı alanlarda en üst dilinden promosyon alıyor. Mart ayında emekliye 2’li maaş ödemesi gibi ödeme geliyor. Hem promosyonlar, hem de zamlı emekli maaşları için tarih belli oldu.

SSK bağ-kur 4C ve EYT emeklisi yeni yıla yeni maaşlarla başladı. Bir yandan maaşlarına sevincini yaşayan emekliler bir yandan da zamlı Bayram ikramiyelerini almak için geri sayıma geçti. Emeklilere bir güzel haberde bankalardan var. Milyarlarca emeklinin faydalandığı banka promosyonları da arttı. Zamlı maaşlarla birlikte Zamlı promosyon ödemeleri Mart ayı itibariyle hesaplara yatacak. Bankalar ve Sosyal Güvenlik Kurumu yeniden masaya oturdu, emekli promosyonları Sil Baştan belirlendi. Peki hangi banka ne kadar promosyon veriyor? Mart ayı emekli maaşları ve promosyon ücretleri ne zaman yatacak?

emekli-2-maas-mart-ayi-1.jpg

EMEKLİYE MART AYINDA REKOR PROMOSYON ÖDEMELERİ BAŞLIYOR

Sosyal Güvenlik Kurumu ve bankalar arasında imzalanan protokol doğrultusunda emekli maaşı alan vatandaşlara promosyon ödemesi yapılıyor. Bankalar emekliler için ciddi promosyon miktarları sunarken Mart ayında Bu rakamlar daha da arttı. Oradaki 2024 emekli maaşı zammı promosyon ücretlerine de zam olarak yansıdı. Üstelik en düşük emekli maaşının 10.000 TL'ye yükseltilmesi ile beraber bankaların ödediği promosyon fırsatlarında üst limitte artmış oldu. Yani artık en düşük emekli maaşı alanlarda en üst dilimden promosyon alma fırsatına sahip oluyor. Üstelik bankalar emeklilere ek fırsatlar da sunarak daha yüksek rakamlar ödeyebiliyor.

emekli-2-maas-mart-ayi-2.jpg

MART AYINDA 2. MAAŞ GİBİ PROMOSYON FIRSATLARI

SSK bağ-kur 4C EYT emeklisi ile birlikte dul ve yetim aylığı alanların da yararlandığı promosyon ödemeleri Mart ayında adeta 2. Maaş gibi hesaplara yatıyor. Birçok bankada rakamlar 10.000 TL'nin üstüne çıkmış durumda. Peki hangi banka ne kadar promosyon veriyor? Bankalara göre promosyon listesi şöyle:

Yapı Kredi: Yapı Kredi Bankası 3 yıllığına emekli maaşını taşıyan ve kendisinden almayı taahhüt eden müşterilerine 1-31 Mart 2024 tarihleri arasında başvuru yapmaları halinde 12.500 TL'ye kadar ek ödeme yapıyor. Promosyon taahhütnamesini imzalayan emekliler 3 iş günü içinde ödeme alabiliyor.

AKBANK: 01 Mart ve 31 Mart tarihleri arasında SSK bağ-kur ya da emekli sandığı emekli maaşını Akbank'a taşıyanlara da 10.000 TL'ye Varan nakit promosyon var. Ayrıca Akbank, kredi kartından verecekleri 5 otomatik fatura ödeme talimatı için emeklilere 2.500 TL Ek ödül fırsatı da sunuyor.

ING BANK: Emekli maaşını ING Bank'a Taşıyan emekliler için yeni promosyon ek koşulsuz 10.000 TL oldu nokta emekliler 5 adet otomatik ödeme talimatı vermeleri durumunda 5000 TL de ek promosyon almaya hak kazanıyor. Böylelikle de toplam promosyon 15.000 TL oluyor. ING Bank'ın Emekli promosyonu için son başvuru tarihi 31 Mart.

DENİZBANK: 10.000 TL ve üstü maaş alan emekliye Denizbank tarafından ödenecek yeni nakit promosyon 5.000 TL oldu. En geç 31 Mart'a kadar emekli maaşını taşıyanlar bu ödemeden yararlanabilecek.

QNB FİNANSBANK: SSK Bağkur ya da emekli sandığı emeklisi olup emekli maaşımı da Finansbank'a taşıyanlar için 8.000 TL'lik met promosyon ödemesi var. Ayrıca Kart Finans emekli kredi kartı kullanan emekliler yıllık 1200 TL de indirim kazanıyorlar. Böylelikle Finansbank'ın promosyonu 9200 TL'ye kadar yükseliyor.

GARANTİ BANKASI: Emekli maaşı 10.000 TL ve üstü olanlar Garanti Bankası'nı tercih etmeleri halinde 7500 TL'ye Varan nakit promosyon almaya hak kazanacak. Ayrıca Garanti Bankası kredi kartı ile 500 TL harcama söz veren emekliye 1.000 TL de Bonus fırsatı sunuyor.

emekli-2-maas-mart-ayi-3.jpg

MART AYI EMEKLİ MAAŞI ÖDEME TAKVİMİ BELLİ OLDU

Emekliler için mart ayı emekli maaş ödeme takvimi de SGK tarafından açıklandı nokta yayınlanan yeni takvime göre Emekli sandığı emeklileri 15 Mart tarihinde emekli maaşlarını alacak. SSK emeklisi ise emekli tahsis numarası sonuna göre 17/25 Mart tarihleri arasında maaş ödemelerine kavuşacak. Bağ-kur emeklilerinin maaş ödemeleri emekli tahsis numarası son hanesine göre 26 28 Mart tarihleri arasında yapılacak.