EYT'yi kaçıranlara Erken Emeklilik Vizesi: 1996-1999-2008 SGK Girişliler İçin Altın Fırsat!

EYT’yi kaçıranlara altın fırsat! SGK girişi 1996-1999-2008 arası olanlara 3700 gün primle erken emeklilik geliyor.

EYT'yi kaçıranlara Erken Emeklilik Vizesi: 1996-1999-2008 SGK Girişliler İçin Altın Fırsat!

EYT'yi kaçıranlara Erken Emeklilik Vizesi: 1996-1999-2008 SGK Girişliler İçin Altın Fırsat!

EYT'yi kaçıran sigortalılar için yeni erken emeklilik fırsatı adeta altın tepside geliyor. Sigorta girişi 1996,1999, 2008 ve sonrası olanlar için yeni erken emeklilik vizesi çıktı. 3700 4600 5500 primi Olan sigortalılar yeni düzenleme ile birlikte erken emeklilik biletini hemen kapacak. Sosyal Güvenlik Kurumu, yeni erken emeklilik düzenlemesine ilişkin son gelişmeleri açıkladı. Peki kimlere erken emeklilik var? Erken emeklilik düzenlemesi ile Kimler emekli olacak? SGK'dan son dakika erken emeklilik açıklaması ve detaylar haberimizde…

Emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesi geçtiğimiz yıl çalışma hayatı içinde olan milyonlarca vatandaş için adeta büyük bir reform olmuştu. Yeni düzenleme ile milyonlarca vatandaş erken emeklilik biletini almıştı. Ancak bir de EYT'Yİ kıl payı kaçıran grup vardı. Emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesi 8 Eylül 1999 öncesi sigortalı olanları kapsarken 9 Eylül 1999 ve sonrasında sigortalı olan vatandaşlar uygulamaya tepki göstermişti. Yeni düzenleme ise bu grupta olan vatandaşları kapsayacak. Adeta bu grupta olanlara emeklilik altın tepside sunulacak. Peki Kimler erken emekli olacak? Yeni düzenleme ile erken emeklilik kimleri kapsıyor? SGK'dan erken emeklilik için püf noktaları geldi.

erken-emeklilik-1.jpg

SGK YENİ ERKEN EMEKLİLİK FIRSATLARI AÇIKLANDI

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından milyonlarca vatandaşı ilgilendiren yeni erken emeklilik fırsatları duyuruldu. Bu grupta olan vatandaşlar emeklilik yaşı beklemeden çok az prim ödeyerek erken emeklilik biletini kapacak. özellikle sağlık sorunları erken emeklilik için önemli bir avantaj sağlıyor.

erken-emeklilik-2.jpg

EYT'Yİ KAÇIRANLAR BU FIRSATI KAÇIRMASIN

SGK tarafından erken emeklilik hakkı olan gruplar sabah saatlerinde duyuruldu. Buna göre aşağıdaki listede olanlar erken emekli olmaya hak kazanacak.

Kadın Çalışanlara 6 Yıla Kadar Erken Emeklilik

Kadın çalışanları için çocuk sayısı erken emeklilik için büyük bir avantaj sağlıyor. Sigorta giriş tarihinden önce dünyaya gelen her çocuk için 2 yıl borçlanma hakkı olurken toplam 6 yıla kadar erken emeklilik fırsatı sunuluyor. Kadın çalışanlar Böylece 2160 gün erken emekli olma hakkına sahip oluyor. Doğum borçlanması aynı zamanda sigorta giriş tarihini de öne çekiyor.

Erkek Çalışanlara Askerlik Borçlanması İle Erken Emeklilik

Erkek çalışanlar için de Borçlanma ile erken emeklilik imkanı var. Sigorta başlangıç tarihinden önce askerliğini yapan erkek çalışanlar 24 aya kadar askerlik borçlanması yapabiliyor. Bu durumda erkek çalışanların emeklilik tarihi Toplamda 2 yıla kadar öne çekilmiş oluyor.

Kısmi Emeklilik İle Erken Emeklilik

Sosyal Güvenlik Kurumu mevzuatına göre bazı özel durumlarda da erken emeklilikte fırsatlarından yararlanmak mümkün. Bunun adına da kısmi emeklilik deniyor. Bu sistemde 15 yıl ve 3.600 prim gün süresi olanlar yaş şartı olmadan erken emekli olma fırsatına sahip oluyor. Ancak bu uygulama sadece 1999 öncesi sigorta girişi olanları kapsıyor.

Sağlık Durumu Nedeniyle Erken Emeklilik

Sosyal Güvenlik Kurumu mevzuatına göre Çalışma hayatı sırasında iş yapma gücünü en az yüzde 60 oranında kaybeden ve bunu da bir sağlık raporu ile belgeleyen vatandaşlara malulen emeklilik hakkı veriliyor. Malulen emeklilik aynı zamanda sağlık durumundan emeklilik anlamında taşıyor. Malulen emekli olmak için yaş şartı aranmıyor ancak 1800 gün prim ödemiş olmak ve 10 yıl sigortalılık süresini doldurmuş olmak aranan şartlar arasında yer alıyor.

Ağır İşlerde Çalışanlara Erken Emeklilik

Erken emeklilik fırsatı Madencilik gazetecilik gibi ağır işlerde çalışanlar içinde veriliyor. Ağır işlerde çalışanlara her ay belli bir oranda prim gün sayısı ekleniyor. Böylece yaş şartı düşüyor ve emeklilik süresi kısalıyor.

Vergi İndirimi İle Erken Emeklilik

Engelli vatandaşlar içinde vergi indirimi ile erken emeklilik imkanı var. En az yüzde 40 engelli bulunan ve çalışmaya devam eden vatandaşlar vergi indirimi almaları durumunda belirli bir prim gün sayısına ulaşarak yaş şartı olmadan erken emekli olabiliyor.

Engelli Çocuğu Olan Annelere Erken Emeklilik

Diğer bir erken emeklilik fırsatı ise Engelli çocuğu olan anneler için sunuluyor. 1 Ekim 2008 sonrası ödenen primlere dörtte bir oranında prim ekleniyor. Böylelikle Engelli çocuğu olan anneler daha erken yaşta emekli olabiliyor.