Hamza Turhan Ayberk MOSSAD operasyonunda yakalandı! Para karşılığı bilgi sızdırmış

Milli İstihbarat Teşkilatı ve İstanbul Emniyeti’nin düzenlediği ortak operasyonuyla MOSSAD’a bilgi satan 7 şüpheli yakalandı. Operasyonda gözaltına alınan kişilerden birinin Hamza Turhan Ayberk olduğu belirlendi.

Hamza Turhan Ayberk MOSSAD operasyonunda yakalandı! Para karşılığı bilgi sızdırmış

MİT ve İstanbul Emniyeti’nin ortak operasyonuyla MOSSAD’a bilgi satan 7 şüpheli kıskıvrak yakalandı. Yakalanan şüphelilerin edindikleri bilgileri MOSSAD’a sattıkları belirlenirken şüpheliler gözaltına alındı. Operasyonda yakalananlar arasında televizyon kanallarında sabah programlarına konuk olan ve özel dedektiflik yapan Hamza Turhan Ayberk’in de olduğu bilgisine yer verildi. Ayberk’in para karşılığında MOSSAD’a bilgi sızdırdığı tespit edildi.

MOSSAD’A BİLGİ SATMIŞLAR

MİT ve İstanbul Emniyeti’nin ortaklaşa düzenlediği operasyon başarıyla sonuçlandı ve MOSSAD’a para karşılığında edindikleri bilgileri satan 7 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonda gözaltına alınan şüphelilerden birinin eski kamu personeli Hamza Turhan Ayberk olduğu tespit edildi. Ayberk, TV’lerde sabah programlarına katılıyordu. Özel dedektiflik yaptığı tespit edilen Ayberk’in para karşılığında MOSSAD’a bilgi sızdırdığı belirlendi. Ayberk’in aldığı talimatlar üzerine Türkiye’deki Orta Doğulu şahıs ve şirketler hakkında bilgi derlediği de tespit edildi.

MOSSAD TARAFINDAN EĞİTİM VERİLMİŞ

Eski bir kamu görevlisi olan Hamza Turhan Ayberk, MOSSAD’a bilgi temin etmek için aralarında kamu görevlilerinin de olduğu şahıslardan ekip kurarken, güvenlik güçleri, MOSSAD’ın Victoria kod adlı ajanıyla özel dedektif Hamza Turhan Ayberk’in temas kurduğunu belirledi. Ayberk’in ilk zamanlarda basit işlerde kullanıldığı, 2019 yılında ise Ayberk’e Belgrad’da MOSSAD tarafından yapılacak işlerle ilgili eğitim verildi. MOSSAD’ın yönlendirmesiyle gizli haberleşme uygulamaları kullanan Ayberk, resmi kayıtlara yansımaması için de ödemeleri kripto para üzerinden aldı.

hamza-turhan-ayberk-mossad-operasyonunda-yakalandi-para-karsiligi-bilgi-szdirmis.jpg

ARAÇLARA TAKİP CİHAZI YERLEŞTİRİP KONUMLARINI SIZDIRMIŞ

Eski kamu görevlisi olan ve MOSSAD’a para karşılığında bilgi sızdırdığı tespit edilen Hamza Turhan Ayberk’in bilgi sızdırmanın yanında tehdit ve takip de yaptığı ortaya çıktı. Hedefine koyduğu kişilerin aracına takip cihazı yerleştiren Ayberk’in araç konumlarını da anlık olarak MOSSAD’a aktardığı tespit edildi. Ayrıca takip ettiği kişileri taciz ettiği ve zaman zaman da tehditlerde bulunduğu ortaya çıktı.