Hatay’da korkutan deprem! AFAD son depremler 5 Mart 2024

Türkiye beşik gibi sallanıyor. Dün akşam Marmara’da meydana gelen depremin ardından bugün de Hatay’da bir deprem yaşandığı bildiriliyor. Merkez üssü Samandağ olan depremin büyüklüğü 4.0 olarak ölçüldü.

Hatay’da korkutan deprem! AFAD son depremler 5 Mart 2024

Deprem gerçeği kendisini hatırlatmaya devam ediyor. Dün Kahramanmaraş ve Çanakkale'de meydana gelen depremler büyük korku ve panik yaşatmıştı. Çevre illerden de hissedilen depremlerin ardından bu sabah saatlerinde Hatay'da da bir deprem meydana geldi. Hatay'ın Samandağ ilçesinde 4 büyüklüğünde bir deprem yaşandığı kaydedildi. AFAD, depremin yerin 6.04 kilometre derinliğinde yaşandığını kaydetti. Sarsıntının ardından olumsuz bir durum aktarılmadı.

HATAY'DA 4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

AFAD'dan gelen son dakika deprem açıklamaları ve tüm detaylar yakından takip ediliyor. Bugün saat 10.15 sularında merkez üssü Hatay'ın Samandağ ilçesi olan 4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği açıklandı. deprem yerin 6.04 kilometre derinliğinde yaşandı. Sarsıntıyı hisseden vatandaşlar büyük korku ve panik yaşadı.

BELEDİYE BAŞKANI LÜTFÜ SAVAŞ'TAN AÇIKLAMA GELDİ

Hatay'daki deprem sonrası bir açıklama da Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'tan geldi. Depremin ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Savaş, 'AFAD verilerine göre merkez üssü Samandağ ilçemiz olan 4.0 şiddetindeki artçı depremi hisseden tüm hemşehrilerime geçmiş olsun. Ekiplerimize ulaşan herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır.' ifadelerine yer verdi.

hatay-da-korkutan-deprem-afad-son-depremler-5-mart-2024.jpg

DÜN HEM KAHRAMANMARAŞ'TA HEM DE ÇANAKKALE'DE DEPREM OLDU

Dün ise hem Kahramanmaraş'ta hem de Çanakkale'de deprem meydana geldi. 4 Mart 2024 Pazartesi günü saat 11.26 sularında Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde 4.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Saat 21.38 sularında ise Çanakkale'nin Yenice ilçesinde 4.9 büyüklüğünde bir deprem yaşandı. Sarsıntı Çanakkale'nin yanı sıra İstanbul, Balıkesir, Bursa, Tekirdağ ve Edirne'de de hissedildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bursa'nın Nilüfer ilçesinde bir vatandaşın deprem anında paniğe kapılarak ikinci kattan aşağı atladığını ve ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiğini duyurdu.