Kara kış geliyor! Meteoroloji son dakika tarih ve saat verdi! Kar yağışı başlıyor

Kara kış geliyor. Kış bitti sananlar üzülmesin, beklenen kar yağışı başlıyor. Meteoroloji son dakika kar yağışı uyarısı yaptı. Saat ve tarih verildi. İşte yeni kar haberi…

Kara kış geliyor! Meteoroloji son dakika tarih ve saat verdi! Kar yağışı başlıyor

Meteoroloji son dakika kar yağışı uyarısı Milyonlarca kişi tarafından heyecanla bekleniyordu. Bu yıl Kış aylarının tahmin edilenden sıcak geçmesi nedeniyle Türkiye adeta kara hasret kaldı. Özellikle Batı bölgelerde kar yağışı neredeyse hiç olmazken Doğu Anadolu Bölgesi'nde Düşük miktarda dağılsa kar yağışı görüldü. Kış bitti sananlar üzülmesin. Çünkü meteoroloji yeni tarihi verdi. Son Dakika açıklamasına göre kar yağışı geri dönüyor. Türkiye genelinde o tarihten itibaren yeni soğuk hava dalgası etkili olacak.

METEOROLOJİDEN SAATLİ TARİHLİ KAR YAĞIŞI UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Mart ayının gelmesi ile birlikte Türkiye'yi sevindirecek açıklama geldi. Kış bitti sananlar boşuna üzülmesin Çünkü Mart ayının ikinci yarısından itibaren kar yağışı geri dönüyor. Türkiye yeni bir soğuk hava dalgasının etkisi altına girerken adeta dondurucu soğuklar da geliyor. Kar yağışı için bir kez daha tarih veren Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Özellikle bazı illere uyarı yaptı.

kar-yagisi-1.jpg

O İLLERDE SAĞANAK YAĞIŞ BEKLENİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan yeni değerlendirmelere göre Bugünden itibaren özellikle deprem bölgesinde sağanak yağış etkili olacak. Yağışlar sırasında oluşabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların tedbirlere dikkatli olmaları istendi. Hatay çevrelerinde yağışların kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

İSTANBUL'DA CUMA GÜNÜ İÇİN KRİTİK UYARI YAPILDI

Özellikle bu kış yağışlara hasret kalan İstanbul içinde uyarı var. Mega kent İstanbul'da bu akşamdan itibaren yağışlar yeniden geri dönecek ve etkisini arttırarak devam edecek. Milyonlarca kişinin yaşadığı İstanbul'da mart ayı Kendini hissettirmeye başlarken Cuma günü İstanbul için en soğuk gün olacak. Ayrıca meteoroloji uzmanları Cuma günü İstanbul'un yüksek kesimlerinde kar yağışı da görülebileceğini belirtti.

kar-yagisi-2.jpg

MART AYINDA SOĞUK HAVA DALGASI ETKİLİ OLACAK

Özellikle Ocak ve Şubat ayı tarihini en sıcak Kış ayları olarak kaydedilmişti. İstanbul için Mart ayında durum biraz değişecek. Hatta Türkiye'nin 81 ilinde mart ayı Ocak ve Şubat ayından daha soğuk geçecek 2015 yılı sonrası ilk kez bu kadar soğuk bir mart ayı yaşanacak. Konu ile ilgili meteoroloji uzmanları tarafından yapılan değerlendirmelerde Mart ayında da kar yağışının görülebileceği belirtiliyor.

ANKARA İÇİN KRİTİK UYARI

Meteorolojiden bir kritik uyarıda Ankara için geldi. 6 Mart Ankara hava durumu tahminlerine göre bu akşamdan itibaren kentte yağışlar başlıyor. Ankara'da yaşayan vatandaşların şiddetli sağanak yağışlara karşı tedbirli ve dikkatli olmaları istendi. Yapılanlara göre Ankara'da yağışlar Cuma günü akşam saatlerine kadar devam edecek ancak cuma akşam saatlerinde hava sıcaklığının düşmesi ile birlikte kar yağışı gelebilir.