KIŞ YENİ BAŞLIYOR! Kışlıkları geri çıkarın LAPA LAPA KAR kapıya dayandı

Kış bitti sananlar dikkat. Asıl kış şimdi başlıyor. kışlıkları geri çıkarmanın vakti geldi Lapa Lapa kapıya dayandı.

KIŞ YENİ BAŞLIYOR! Kışlıkları geri çıkarın LAPA LAPA KAR kapıya dayandı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden peş peşe kar yağışı uyarılara gelmeye devam ediyor. Özellikle Marmara Bölgesi'nde kış bitti sananlar yanılacak. Mart ayının gelmesi ile birlikte yeni soğuk hava dalgası Türkiye'ye etkisi altına alacak. Başta Marmara Bölgesi olmak üzere birçok ilde Lapa lapa kar yağışı başlayacak. Hatta Gece saatlerinde iki kent beyaza büründü. Sakarya ve Kocaeli'nde beklenen kar yağışı başladı. Peki İstanbul'a kar yağacak mı? Marmara Bölgesi'ne kar var mı?

Mart ayının gelmesi ile birlikte Türkiye geneline yeni bir soğuk hava dalgası etkili olmaya başladı. Türkiye'nin 81 ilinde hava sıcaklıkları düşerken parçalı bulutlu bir hava hakim oluyor. Bir yandan da meteoroloji ve meteoroloji uzmanlarından yeni uyarılar gelmeye devam ediyor. Bu defa kar yağışı için uyarı yapıldı. Kar İstanbul’un kapısına kadar dayandı. Sakarya ve Kocaeli'nde kar yağışı sonrası kartpostallık görüntüler oluşurken İstanbul'a kar yağacak mı sorusu da merak konusu oldu. Peki İstanbul için kar var mı? İstanbul'a kar yağışı bekleniyor mu?

SAKARYA VE KOCAELİ'NDE KAR YAĞIŞI ETKİSİNİ GÖSTERDİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından Dün Gece saatlerinde Sakarya'nın Hendek ilçesi ve Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde kar yağışı etkisini gösterdi. Ünitelerde başlayan kar yağışı sonucunda özellikle yüksek kesimler beyaza büründü. Kar yağışı Sakarya ve Kocaeli'de etkisini gösterirken İstanbul'un kapısına kadar dayanması da büyük heyecan yarattı. Bu kış kar yağışına Hasret Kalan İstanbullular İstanbul'a kar yağacak mı sorusuna yanıt aramaya başladı.

kar-yagisi-1.jpg

İSTANBUL'A KAR YAĞACAK MI? NE ZAMAN KAR YAĞACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan yeni değerlendirmelere göre Türkiye yeni bir soğuk hava dalgasının etkisine giriyor. Hafta sonu itibariyle sıcaklıklar Marmara Bölgesi'nde düşecek. İstanbul'da da cuma gününden itibaren 5-6 derecelik bir sıcaklık düşüşü bekleniyor. Meteoroloji uzmanları İstanbul'un yüksek kesimlerinde Cuma günü kısa süreli kar yağışı görülebileceğini belirtti.

Ancak bir yandan da İstanbullular için kötü haber geldi. Ne yazık ki bir sonraki kış aylarına kadar İstanbul'da yoğun kar yağışı beklentisi kalmadı. Mart ve Nisan ayları için ise İstanbul'da sağanak yağışların görülebileceği belirtildi.

7 MART 2024 HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 7 Mart 2024 hava durumu tahmin raporu da yayınlandı. Yayınlanan hava durumu tahminlerinde özellikle deprem bölgesi için uyarı yapıldı. Deprem bölgesinde bulunan 11 ilde bugün kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. Özellikle Hatay çevresinde beklenen yağışların çok şiddetli ve gök gürültülü olacağı bildirildi. Bu sebeple de vatandaşların tedbirli olmaları istendi. Bugün yurdun diğer belgelerinde ise hava parçalı ve az bulutlu olacak. Doğu Anadolu Bölgesi'nde ise yüksek kesimlerde hala Çığ tehlikesi bulunuyor.