Marmara’da deprem! Çanakkale, İstanbul, Balıkesir, Bursa sallandı

Marmara Bölgesinde hissedilen bir deprem meydana geldiği bildiriliyor. Merkez üssü Çanakkale olan depremin büyüklüğü 4.9 olarak ölçüldü.

Marmara’da deprem! Çanakkale, İstanbul, Balıkesir, Bursa sallandı

Merkez üssü Çanakkale'nin Yenice ilçesi olan 4.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Sarsıntının Çanakkale'nin yanı sıra İstanbul, Balıkesir, Bursa, Edirne ve Tekirdağ'da da hissedildiği öğrenildi. Depremin ardından peş peşe açıklamalar geldi. AFAD, depremin büyüklüğünü 4.9 olarak ölçerken sarsıntının yerin 10.44 kilometre derinliğinde meydana geldiği bildirildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan da depremle ilgili bir son dakika açıklaması geldi.

ÇANAKKALE'DE 4.9 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

Çanakkale'nin Yenice ilçesinde 4.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Saat 21.38 sularında meydana gelen depremin büyüklüğü 4.9 olarak ölçüldü. AFAD'dan yapılan son dakika açıklamasında depremin yerin 10.44 kilometre derinliğinde meydana geldiği bildirildi. Sarsıntı Çanakkale'nin yanı sıra çevre illerden de hissedildi.

marmara-da-deprem-canakkale-istanbul-balikesir-bursa-sallandi.jpg

İSTANBUL VE ÇEVRE İLLERDEN DE HİSSEDİLDİ

Merkez üssü Yenice olan 4.9 büyüklüğündeki deprem İstanbul ve çevre illerden de hissedildi. Depremin yaşandığı Çanakkale'nin yanı sıra İstanbul, Balıkesir, Bursa, Tekirdağ ve Edirne de depremi hissetti. Sarsıntıyı duyan vatandaşlar büyük korku ve panik yaşadı.

marmara-da-deprem-canakkale-istanbul-balikesir-bursa-sallandi-001.jpg

BAKAN YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

Çanakkale'de meydana gelen depremin ardından açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, an itibarıyla olumsuz bir durum olmadığını duyurdu ve 'Çanakkale Yenice'de 4,9 büyüklüğünde meydana gelen depremde AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başlamıştır. Çevre illerden de deprem hissedilmiştir. An itibari ile olumsuz bir durum yoktur. Gelişmeleri takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun.' açıklamasında bulundu.