Meclis'te mola bitti! Yargı paketi, emekli zammı, erken emeklilik gündemi yarın başlıyor

TBMM yoğun gündemle toplanıyor. Uzun süren tatilin ardından yargı paketi ve çevre düzenlemeleri, emekli zammı, erken emeklilik masada.

Meclis'te mola bitti! Yargı paketi, emekli zammı, erken emeklilik gündemi yarın başlıyor

TBMM 31 Mart yerel seçimleri ve bayram tatili nedeniyle çalışmaya ara vermişti. 29 Şubat tarihinde başlayan tatil 16 Nisan itibariyle sona eriyor. Uzun süre molanın bitmesi ile birlikte TBMM gündeminde çok sayıda yeni düzenleme var. 16 Nisan itibariyle yoğun bir mesaiye başlayacak olan mecliste, 9. Yargı paketi, Torba Yasa maddeleri, emekliye ilave zam, sporda şiddetin önlenmesi, Erken emeklilik ve 3600 ek gösterge düzenlemesi gibi konular masada olacak. Türkiye'den milyonlarca vatandaşta TBMM’den çıkan kararları merakla bekliyor. Özellikle emekliler ve erken emeklilik bekleyenler heyecanla yeni düzenlemelerin meclisten geçmesini takip ediyor. İşte Tatil sonrası TBMM'de vatandaşı bekleyen yeni düzenlemeler…

TBMM 16 NİSAN'DA MESAİSİNE BAŞLIYOR

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), yerel seçimler ve Ramazan Bayramı molasının ardından 16 Nisan Salı günü tekrar toplanıyor. Gündemde yargı paketi, sporda şiddet, ruhsatsız silahlar ve kripto para gibi önemli düzenlemeler var.

mecliste-mola-bitti-yargi-paketi-emekli-zammi-erken-emeklilik-gundemi-yarin-basliyor.jpg

KRİTİK KONULAR MECLİS GÜNDEMİNDE

Meclis'te, içme ve kullanma suyu alanlarını koruyan yasa teklifi ve turist rehberliğiyle ilgili yeni düzenlemeler öncelikli konular arasında yer alıyor. Ayrıca, Erzincan-İliç'teki maden kazasını incelemek için kurulan araştırma komisyonu çalışmalarına başlayacak.

YARGI PAKETİ VE CEZA DÜZENLEMELERİ BEKLENİYOR

Adalet Bakanlığı'nın üzerinde çalıştığı 9. Yargı Paketi ve kripto varlıklarla ilgili düzenlemelerin TBMM'ye sunulması öngörülüyor. Paket, cezasızlık algısını ortadan kaldırmak ve denetimli serbestliği orantılı hale getirmek amacıyla CMK'da değişiklikler içerecek.

SPORDA ŞİDDET VE RUHSATSIZ SİLAHLARLA MÜCADELE

Sporda şiddetle mücadele kapsamında yeni ceza düzenlemeleri ve AK Parti'nin hazırladığı kuru sıkı silahlarla ilgili teklif de TBMM gündemine gelecek. Kurusıkı silahların ateşli silahlara dönüştürülmesine yönelik caydırıcı cezalar içeren bu teklif, 'vahim silah' kategorisindeki otomatik silahların parçalarını da ruhsata bağlayacak ve ruhsatsız silah kullanımına yönelik cezalar artırılacak.

EMEKLİYE EK ZAM DA GÜNDEMDE OLACAK

TBMM'nin yeniden çalışmaya başlaması ile birlikte gündeme gelecek konulardan biri de emekliye ek zam olacak. Çünkü tatil sürecinde birçok tercih ve milletvekili tarafından emekli maaşlarına ilave zam yapılmasını içeren kanun teklifleri meclise sunuldu. Bu tekniklerin genel kurulda değerlendirilmesi ve oylanması bekleniyor. Yapılacak olan değerlendirmelerin sonucunda EK ZAM kararı çıkarsa cumhurbaşkanına sunulacak ve kısa süre içinde de resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girecek.