Meteoroloji kırmızı alarm verdi! 18 il için SARI ve TURUNCU kod

MGM’den son dakika uyarısı. 5 Mart 2024 hava durumu tahminleri yayınlandı. Tam 18 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı yapıldı.

Meteoroloji kırmızı alarm verdi! 18 il için SARI ve TURUNCU kod

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 5 Mart 2024 hava durumu tahmin raporu yayınlandı. Birçok ile soru ve sonucu kodlu uyarı verilirken özellikle Doğu Anadolu'da Çığ tehlikesine dikkat çekildi. Aynı zamanda Kıyı Ege ve Batı Akdeniz'de bugün kuvvetli lodos bekleniyor. Meteoroloji son dakika hava durumu tahmin raporları ve detayları haberimizde…

METEOROLOJİDEN SARI VE TURUNCU KODLU UYARI

5 Mart 2024 hava durumu tahminleri Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlandı. Meteoroloji tam 18 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı geldi. Özellikle Marmara, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu'nun batısında sağanak yağış etkili olacak. Yağışların Muğla, Antalya, Adana ve Mersin illerimizde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. MGM, iki bölge için ise lodos uyarısı yaptı. Kıyı Ege ve Batı Akdeniz'de gün boyu kuvvetli lodos etkisini gösterecek. Doğu Anadolu’da ise çığ tehlikesi var.

HAVA SICAKLIĞI BUGÜN NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmelere göre bugün iç ve Doğu kesimlerde hava sıcaklığı 4 ile 6 derece arasında düşecek. Yurdun diğer bölgelerinde sıcaklıklarda bir değişiklik beklenmiyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ BEKLENEN İLLER DİKKAT

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Sabah saatlerinde yapılan uyarıda bazı illerimizde kuvvetli yağış görüleceği bildirildi. Özellikle Marmara Ege ve Akdeniz Bölgesi'nde görülecek olan kuvvetli sağanak yağış sırasında oluşabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları istendi.

Ayrıca kar örtüsüne sahip Doğu Anadolu Bölgesi'nde ise çığ tehlikesi bulunuyor. Bu bölgedeki vatandaşların da çığ düşmesi tehlikesine karşı tedbirli olmaları istendi.