Şimşek ve Erdoğan'dan Emeklilere Müjdeli Karar: Temmuz Ayı Zam Oranı Açıklandı

Emekliye müjdeli karar çıktı. Bakan Şimşek ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli Temmuz zammı ile ilgili görüştü. İşte zam oranları…

Şimşek ve Erdoğan'dan Emeklilere Müjdeli Karar: Temmuz Ayı Zam Oranı Açıklandı

Şimşek ve Erdoğan'dan Emeklilere Müjdeli Karar: Temmuz Ayı Zam Oranı Açıklandı!

Milyonlarca emekli, Temmuz ayında yapılacak maaş artışını heyecanla bekliyor. TÜİK’in açıkladığı veriler ve Merkez Bankası enflasyon tahminleri de yakından takip ediliyor. Emekliler için bir haber de Şimşek ve Erdoğan'dan geldi. Temmuz zammı için görüşme yapıldı, yeni karar alındı. Peki emekli Temmuz ayı zam oranı ne kadar olacak? Emekli maaşlarına ne kadar, yüzde kaç zam gelecek? İşte Milyonlarca emeklinin beklediği zam haberinin detayları…

Temmuz ayında yapılacak emekli maaş zammıyla ilgili gelişmeler, milyonlarca emekliyi doğrudan etkileyen önemli bir konu olarak öne çıkıyor. Enflasyonun yüksek seyrettiği Türkiye'de, emeklilerin maaşlarına yapılacak olan artış, yaşam standartlarını belirleyici bir faktör haline gelmiş durumda. İşte bu konudaki son gelişmeler ve emekli maaşlarındaki beklenen artışlar:

TEMMUZ AYINDA EMEKLİLERE BEKLENEN ZAM

Emekli maaşlarına yüzde 25 artış bekleniyor. Yüksek enflasyon oranları karşısında Türkiye'deki emeklilerin maaşları ciddi bir erime sürecine girdi. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göre, yılın ilk üç ayında enflasyon yüzde 13'ü aşarken, maaşlara yansıtılacak yüzde 25'lik bir artış beklentisi hakim.

simsek-ve-erdogandan-emeklilere-mujdeli-karar-temmuz-ayi-zam-orani-aciklandi-1.jpg

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE OLACAK?

Yüzde 25'lik bir zam, özellikle en düşük emekli maaşını alan milyonlar için büyük önem taşıyor. Ancak geçtiğimiz yıl yapılan düzenlemelerde, yüzde 25'lik zam yalnızca kök maaşlara yansıtılmıştı. Bu durum, en düşük emekli maaşını alanları etkileyebilir. Bu yıl ise Temmuz ayında taban aylığın 12 bin 500 lira olması muhtemel görünüyor.

KÖK MAAŞLARA YANSITILAN ZAM

Geçen sene yapılan düzenlemelerde, en düşük emekli maaşına artış yapılmamıştı. Bu yıl ise özellikle enflasyonun yüksek seviyelerde seyretmesi ve maaşların erimesi nedeniyle, kök maaşlara yansıtılacak zam oranı büyük bir merak konusu.

simsek-ve-erdogandan-emeklilere-mujdeli-karar-temmuz-ayi-zam-orani-aciklandi-1-2.jpg

EMEKLİ ZAMMINDA UZMAN GÖRÜŞLERİ

SGK uzmanı Özgür Erdursun, yüksek enflasyon oranları göz önünde bulundurulduğunda, en düşük emekli maaşının pas geçilmesinin mümkün olmadığını ifade ediyor. Erdursun, yüzde 25'lik artışın SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı mensubu herkes için uygulanması gerektiğini belirtiyor.

MİLYONLARCA EMEKLİ BU KARARI BEKLİYORDU

Emekli maaşlarına yapılacak olan artış, Türkiye'deki milyonlarca emekliyi doğrudan etkileyecek. Yeterli olmayan maaş artışları, yılın ilk 6 aylık döneminde emeklileri zor durumda bırakmıştı. Emekliler, seçim öncesinde ilave zam beklentisi içine girmiş, ancak istediğini alamamıştı. O nedenle de Temmuz ayında yapılacak zamlar emekliler için son derece önemli.

EMEKLİ TEMMUZ ZAMMI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Emekli maaşı alan milyonlarca vatandaş için Temmuz zammı oldukça önemli. Yılın 2. Yarısında emeklilere ödenecek maaşlar bu tarihte belli olacak. O nedenle emekli maaş zammı ne zaman açıklanacak sorusunun yanıtı da merak ediliyor. TÜİK, Haziran ayı enflasyon rakamlarını 3 Temmuz’da açıklayacak. Emekli zammı da aynı gün belli olacak.