AKOM saat verdi! İstanbul’a yağışlar geri dönüyor

AKOM İstanbul'da sağanak yağış için saat verdi. hava sıcaklıkları düşüyor, İstanbul'a yağışlar geri dönüyor.

AKOM saat verdi! İstanbul’a yağışlar geri dönüyor

Meteoroloji ve AKOM'dan İstanbul için peş peşe uyarı geldi. Bir süre yağış görülmeyen İstanbul yeniden sağanak yağışlarla buluşuyor. AKOM ve meteorolojiden yapılan açıklamalara göre İstanbul'da sağanak yağış bugün akşam saatlerinde başlayacak ve Pazar sabah saatlerine kadar devam edecek. Yağışların yerel olarak çok kuvvetli olması bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ BEKLENİYOR

AKOM'dan İstanbul için peş peşe uyarı yapıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi tarafından yapılan açıklamada hafta sonu boyunca Kent genelinde kuvvetli sağanak yağış beklendiği bildirildi. AKOM’dan yapılan açıklamada, yağışların bugün saat 18.00 itibarıyla başlayacağı belirtilirken pazar gününe kadar aralıklı olarak kuvvetli olacağı bildirildi.

HAVA SICAKLIKLARI DA DÜŞECEK

İstanbul'da pazar günü sabah saatlerine kadar etkisini sürdürmesi beklenen sağanak yağış ile birlikte hava sıcaklıkları da mevsim normallerinin 2 ila 4 derece altına gerileyecek. 14 Mayıs'a kadar hava sıcaklığının mevsim normallerinin altında olacağı İstanbul'da 15 mayıs'tan itibaren sıcaklık artışları yaşanacak. 25 Mayıs'a kadar ise İstanbul'da hava sıcaklığı mevsim normalleri civarında seyredecek.

METEOROLOJİDEN DE UYARI GELDİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü de İstanbul için bir uyarı yayınlayarak beklenen sağanak yağış ile birlikte yer yer fırtına görülebileceğini bildirdi. Meteorolojiden yapılan uyarıda vatandaşların yağış ve fırtına sırasında oluşabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olmaları istendi.