Son dakika! MOSSAD'a bilgi satan 7 şüpheli gözaltında

Son dakika! İstanbul’da MOSSAD’a bilgi satan 7 kişi gözaltına alındı.

Son dakika! MOSSAD'a bilgi satan 7 şüpheli gözaltında

Son dakika haberi… İstanbul'da MİT ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin ortak düzenledikleri operasyonda MOSSAD’a bilgi sattıkları belirlenen ve aralarında bir özel dedektifin de olduğu 7 kişi gözaltına alındı.

Son dakika haberi… İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve MİT ekiplerinin ortaklaşa düzenlediği operasyonda aralarında bir özel dedektifin de bulunduğu 7 şüpheli MOSSAD'a bilgi sattıkları gerekçesiyle gözaltına alındı.

Gelen bilgiye göre gözaltına alınan kişilerden biri televizyon kanallarında sabah programlarına katılan ve eski bir kamu personeli olan Hamza Turan Ayberk. Milli istihbarat teşkilatı tarafından yapılan araştırmalar sonucunda özel Dedektif olarak çalışan Ayberk'in para karşılığında MOSSAD’a bilgi sızdırdığı tespit edildi. Ayrıca Ayberk'in aldığı talimatlar üzerine Türkiye'deki Ortadoğulu şahıs ve şirketler hakkında da bilgi topladığı öğrenildi.

BİLGİ TEMİN ETMEK İÇİN EKİP KURMUŞ

Televizyonlarda sabah programlarına katılan ve aynı zamanda eski kamu personeli olan Ayberk, bilgi temin etmek için aralarında kanı görevlilerinin de bulunduğu bir ekip kurmuş.

Ayberk ile temasa geçen kişinin MOSSAD’ın Victoria kod adlı ajanı olduğu da öğrenildi.

Daha önce İsrail gizli servisi tarafından basit işlerde kullanılan Ayberk, 2019 yılında Belgrad’da eğitim almış. Ayberk, Resmi kayıtlara yansımaması için ödemelerini ise Kripto para üzerinden almış.