Kadir İnanır taburcu edildi

Günlerdir yoğun bakımda tedavi gören Kadir İnanır'dan nihayet güzel haber geldi.

Kadir İnanır taburcu edildi

Beykoz'da yaşadığı evde 24 Mart'ta rahatsızlanarak acil olarak Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan usta sanatçı, beyne pıhtı atması sonucu inme geçirmesi sebebiyle operasyona alınmış ve tedbir amaçlı entübe edilmişti. Günlerdir yoğun bakımda tedavi gören Kadir İnanır'dan nihayet güzel haber geldi.

kadir-inanir-taburcu-edildi.jpg

REHABİLİTASYON SÜRECİ DEVAM EDECEK

Tedavinin iyi sonuç vermesi nedeniyle 27 Mart'ta ekstübe edilen Kadir İnanır, 1 Nisan'da yoğun bakımdan çıkarılarak, servise alınmıştı. Servise alınmasının ardından yakınlarıyla birebir temas kuran ve toparlama sürecine giriş yapan, ancak rehabilitasyon süreci devam edecek olan usta sanatçı, bugün hastaneden taburcu edildi. Kadir İnanır, 20 Kasım 2021'de de rahatsızlanmış ve Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılmıştı. Kadir İnanır, beyin damarında pıhtı attığının belirlenmesinin sonrasında yoğun bakıma alındıktan sonra operasyon geçirmişti.

kadir-inanir-taburcu-edildi-001.jpg

KADİR İNANIR KISA YAŞAM ÖYKÜSÜ

Kadir İnanır 15 Nisan 1949; Fatsa, Ordu’da dünyaya gelmiştir, Türk sinema oyuncusu, yönetmendir. Fatsa doğumlu olan Kadir İnanır, ailesinin son çocuğu olarak doğmuştur. Fatsa'daki ilkokul ve ortaokul eğitimi sırasında sahne yeteneğini çeşitli okul gösterilerinde sergilemiştir. Kadir İnanır, yatılı olarak okuduğu İstanbul Haydarpaşa Lisesi'nin ardından Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi, Radyo-Televizyon Bölümü’nü bitirmiştir. 67 yılında Ses dergisi'nin düzenlediği "Sinema Artisti Yarışması"'nda finale kalmıştır, 1968 düzenlenen Saklambaç gazetesinin "Fotoroman Artisti Yarışması"'nda da birinci olmuştur. Bir süre fotoromanlarda oynadıktan sonra Yedi Adım Sonra (1968) adlı filmdeki küçük bir rolle sinemaya başlamıştır. İlk kez başrolde oynadığı 1970 tarihli, Atıf Yılmaz'ın yönettiği Kara Gözlüm filminde Türkân Şoray'la başrolleri beraber paylaşmıştır.