Canan Karatay kaju için uyardı! Avuç avuç tükettiğimiz kuruyemiş meğer…

Sağlıklı beslenme ile ilgili uzman uyarılarını takip eden ve yapılan uyarıları tüm detaylarıyla araştıranlar beslenme ile ilgili yaptığı açıklamalarıyla dikkat çeken Prof. Dr. Canan Karatay’dan gelen uyarıları da yakından takip ediyor.

Canan Karatay kaju için uyardı! Avuç avuç tükettiğimiz kuruyemiş meğer…

Her açıklaması önemle takip edilen ve beslenme konusunda dikkat edilmesi gerekenleri en ince ayrıntısına kadar anlatan Prof. Dr. Canan Karatay, bu kez de kaju için uyarılarda bulundu. Kuruyemiş tüketmeyi sevenlerin tercihleri arasında kaju da ilk sıralarda yer alıyor. Lezzetiyle damaklarda hoş bir tat bırakan kaju için uyarıda bulunan ve hayatında bir kere bile kaju yemediğini söyleyen Karatay, kajunun içinde kullanılan bromür gazı ile ilgili uyarı yaptı. İşte Prof. Dr. Canan Karatay’ın kaju uyarısı ve tüm detaylar…

CANAN KARATAY’DAN YENİ UYARI

Beslenme ile ilgili açıklamalarıyla sık sık gündeme gelen Prof. Dr. Canan Karatay, bu kez de kaju için uyardı. Kajuyu hayatında bir kez bile yemediğini söyleyen uzman isim, kuruyemiş olarak tüketilen yiyecekle ilgili önemli bir uyarı yaptı. Kajunun içinde kullanılan bromür gazı ile ilgili uyaran Karatay, Brezilya’da transport sisteminde çalışıp Türkiye’ye gelen hastaları olduğunu belirtti ve bozulmayı önleyen bromür gazının aynı zamanda küf oluşumunu da engellediğini ifade etti.

canan-karatay-kaju-icin-uyardi-avuc-avuc-tukettigimiz-kuruyemis-meger.jpg

SAĞLIK AÇISINDAN CİDDİ ZARARLARI OLABİLİR

Kajunun içinde kullanılan bromür gazına dikkat çeken ve beslenme konusunda yaptığı uyarılara bir yenisini daha ekleyen Canan Karatay, bozulmayı önleyen bromür gazının küf oluşumunu da engellediğini belirtti ve bu gazın sağlık açısından ciddi zararları olabileceğini söyledi. Türkiye’ye ithal edilen kajunun Brezilya’da üretildiğini anlatan ve bromür gazına dikkat çeken uzman isim, kaju üzerine püskürtülen bu gazın sağlık için çok zararlı olduğunu belirtti. Bu tür ürünler yerine doğal ve yerel ürünler tercih edilmesi gerektiğini söyleyen Canan Karatay, kaju yerine fındık, ceviz ve fıstık gibi Türkiye’de yetişen kuruyemişlerin tercih edilmesi önerisinde bulundu.

canan-karatay-kaju-icin-uyardi-avuc-avuc-tukettigimiz-kuruyemis-meger-001.jpg