DİKKAT bu hafta halsiz ve keyifsiz olabilirsiniz! İşte sebebi

Kuzey Afrika’dan kaynaklı çöl tozlarının etkisi devam edecek. MGM’den gelen 5 günlük hava tahmin raporunda yine toz taşınımı uyarısı yer aldı. Toz taşınımıyla birlikte lodosun da etkili olacağı açıklandı.

DİKKAT bu hafta halsiz ve keyifsiz olabilirsiniz! İşte sebebi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden gelen 5 günlük hava tahmin raporunda yine toz taşınımı yer alıyor. Kuzey Afrika kaynaklı çöl tozlarının etkisi devam edecek. Türkiye’de etkili olan çöl tozları sebebiyle vatandaşlara önemli uyarılar geldi. MGM, bu hafta toz taşınımıyla birlikte lodosun da etkili olacağını bildiriyor. Bu durum halsizlik, keyifsizlik ve baş ağrısına sebep olabilir.

TOZ TAŞINIMI ETKİLİ OLACAK

Son dönemde ülkemizde çöl tozunun daha yoğun olarak gerçekleştiği bildiriliyor. Uzmanlar ise çöl tozuyla beraber yaşanabilecek sağlık sorunlarına karşı uyarıyor. Bu hafta toz taşınımıyla beraber etkili olması beklenen lodosun da 2 gün boyunca devam etmesi bekleniyor. Perşembe günü tüm Türkiye’de etkili olması beklenen çöl tozunun hafta sonu ile birlikte ülkemizi terk etmesi bekleniyor.

dikkat-bu-hafta-halsiz-ve-keyifsiz-olabilirsiniz-iste-sebebi.jpg

HALSİZLİK VE KEYİFSİZLİK OLABİLİR

Son yıllarda sık sık gündem maddesi olan toz taşınımıyla ilgili yeni uyarılar geliyor. Uzmanlar, ülkemizi etkileyen iki tane toz kaynağı olduğunu ve bunların bir tanesinin Kuzey Afrika Çölleri, bir tanesinin de Suriye çölleri olduğunu aktarıyor. Bu tozların daha çok Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki şehirleri etkilediği belirtiliyor. Bu hafta etkili olması beklenen toz taşınımının yanında beklenen lodosla birlikte vatandaşlarda baş ağrısı, halsizlik ve keyifsizlik olabileceği uyarıları da yapılıyor. Uzmanlar, toz kaynaklı sağlık sorunlarına karşı da vatandaşları uyarıyor. Bu süreçte vatandaşların meteorolojiden yapılan uyarıları takip etmeleri öneriliyor.

dikkat-bu-hafta-halsiz-ve-keyifsiz-olabilirsiniz-iste-sebebi-001.jpg