Koronavirüs JN.1 varyantı hızla yayılıyor! Dünya Sağlık Örgütü takibe aldı

Tüm dünyada yayılan koronavirüs salgını çok sayıda kişiyi hayattan koparmış ve küresel bir salgın haline gelmişti. Hızla yayılan ölümcül virüsün yeni varyantları ortaya çıkmaya devam ediyor.

Koronavirüs JN.1 varyantı hızla yayılıyor! Dünya Sağlık Örgütü takibe aldı

Dünya Sağlık Örgütü, koronavirüs salgınıyla ilgili yeni bir değerlendirmede bulundu ve koronavirüsün yeni varyantı olan JN.1’i takibe aldı. Koronavirüsün bir alt varyantı olan JN.1’in hızla yayıldığı belirtiliyor. Söz konusu varyantın şimdiden ABD, Hindistan ve Çin’de görüldüğü aktarılırken bu durumda vaka sayılarında artış yaşanabileceği de belirtiliyor. İşte koronavirüsün bir alt varyantı olan JN.1 ile ilgili tüm merak edilenler…

JN.1 VARYANTI HIZLA YAYILIYOR

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınıyle mücadele devam ederken salgına karşı aşı buluşu salgının etkisini kırmaya yardımcı olmuştu. Varyantları ortaya çıkan koronavirüs salgınının bir alt varyantı daha ortaya çıktı. Dünya geneline yayılan koronavirüsün bir alt varyantı JN.1’in hızla yayılması Dünya Sağlık Örgütü’nü harekete geçirdi. Omicron’un alt varyantı olarak aktarılan JN.1’in Hindistan, Çin ve ABD’de görüldüğü kaydedildi.

koronavirus-jn-1-varyanti-hizla-yayiliyor-dunya-saglik-orgutu-takibe-aldi.jpg

VAKA SAYILARINDA ARTIŞ BEKLENİYOR

Dünya Sağlık Örgütü yetkilileri kamu sağlığı için riskin şu an için düşük olduğunu belirtiyor. Koronavirüse karşı bulunan mevcut aşıların koruma sağlamaya devam ettiği aktarılırken bu kış ise koronavirüs vakalarında artış olabileceği düşünülüyor. Yine diğer enfeksşyonların artabileceği ihtimali üzerinde de duruluyor.

koronavirus-jn-1-varyanti-hizla-yayiliyor-dunya-saglik-orgutu-takibe-aldi-001.jpg

JN.1 VARYANTI TAKİBE ALINDI

DSÖ, koronavirüsün bir alt varyantı olan JN.1’i takibe aldı. Koronavirüse sebep olan virüs zaman içinde değişime uğramaktadır. Bu durum da farklı varyantların ortaya çıkmasına yol açmaktadır. Omicron varyantı bir süredir dünya genelinde baskın olan varyant konumundaydı. Dünya Sağlık Örgütü, şu anda JN.1’de dahil olmak üzere Omicron ile bağlantılı olan bir dizi ‘dikkate alınması gereken varyantı’ takibe aldı. Takibe alınan bu varyantların henüz hiçbiri endişe verici olarak görülmüyor.