İzmir Yerel Seçim anketi 2024! Hamza Dağ mı Cemil Tugay mı işte önde olan isim

31 Mart 2024 Yerel Seçimleri yaklaşırken seçim anketleri de hız kazandı. Vatandaşın nabzını tutan seçim anketine bir yenisi daha eklendi. Bu kez İzmir’de Yerel Seçim anketi yapıldı. İzmirlilere hangi adaya oy vereceksiniz diye soruldu.

İzmir Yerel Seçim anketi 2024! Hamza Dağ mı Cemil Tugay mı işte önde olan isim

31 Mart 2024 Pazar günü gerçekleştirilecek olan Yerel Seçimlere doğru geri sayım devam ederken seçim öncesi anketler de devam ediyor. Siyasi partilerin aday tanıtımları ve seçim hazırlıkları sürerken açıklanan adaylar da sahaya indi ve seçim çalışmaları için start verdi. İzmir’de CHP’den Cemil Tugay, AK Parti’den ise Hamza Dağ Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu. Yapılan son ankette İzmirli vatandaşlara ‘Yerel Seçimlerde hangi adaya oy vereceksiniz?’ şeklinde soru yöneltildi. İşte anket sonuçları ve tüm detaylar…

İZMİR’DE 31 MART YEREL SEÇİM ANKETİ

31 Mart Yerel Seçimleri öncesinde anket şirketlerinin Yerel Seçim anketleri devam ediyor. ALF Araştırma Şirketi’nin İzmir’de yaptığı anketin sonuçları açıklandı. Anketin 11-14 Şubat 2024 tarihleri arasında İzmir’de gerçekleştirildiği ve ankete 2 bin 200 kişinin katılım gösterdiği öğrenildi. Söz konusu ankette İzmir halkına, ’31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşecek olan Yerel Seçimlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için hangi adaya oy vereceksiniz?’ sorusu yöneltildi. Ankette CHP’nin adayı Cemil Tugay yüzde 40,7, AK Parti’nin adayı Hamza Dağ ise yüzde 32,3 oranında oy aldı.

izmir-yerel-secim-anketi-2024-hamza-dag-mi-cemil-tugay-mi-iste-onde-olan-isim.jpg

CEMİL TUGAY BİRİNCİ SIRADA

ALF Araştırma Şirketi’nin İzmir’de gerçekleştirdiği Yerel Seçim anketinin sonuçları paylaşıldı. Anket sonuçlarına göre CHP’nin adayı Cemil Tugay yüzde 40,7 oy ile birinci sırada, AK Parti’nin adayı Hamza Dağ yüzde 32,3 oyla ikinci sırada, İYİ Parti’nin adayı yüzde 7,1 oyla üçüncü sırada, DEM Parti adayı yüzde 4,6 oyla dördüncü sırada, Zafer Partisi’nin adayı Naşit Birgüvi yüzde 2,2 oyla beşinci sırada yer aldı. Ankette diğer yüzde 2,5 ve kararsız ise yüzde 10,6 olarak kaydedildi.

izmir-yerel-secim-anketi-2024-hamza-dag-mi-cemil-tugay-mi-iste-onde-olan-isim-001.jpg