SON DAKİKA Gürsel Tekin CHP’den istifa etti

31 Mart Yerel Seçimlerinde CHP’nin Esenyurt Belediye Başkan adayı olacağı iddia edilen Gürsel Tekin’in partisinden istifası siyaset gündemine bomba gibi düştü. Tekin, istifa kararını sosyal medya hesabından duyurdu.

SON DAKİKA Gürsel Tekin CHP’den istifa etti

Eski CHP Milletvekili Gürsel Tekin, CHP’den istifa etti. Gürsel Tekin’in istifasını sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla duyurduğu görüldü. Son günlerde siyaset kulislerinden Gürsel Tekin’in CHP’nin Esenyurt Belediye Başkan adayı olacağı iddiaları yer alıyordu. Gürsel Tekin, sosyal medya hesabından yaptığı istifa açıklamasında partisine yönelik eleştirilerde bulundu.

GÜRSEL TEKİN İSTİFA ETTİ

CHP'nin 31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde İstanbul Esenyurt'tan aday gösterileceği iddia edilen Gürsel Tekin, partisinden istifa etti. Eski CHP Milletvekili Gürsel Tekin, istifa kararını sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla duyurdu. Tekin'in istifa açıklamasında partisine yönelik eleştirilerde bulunduğu görüldü.

son-dakika-gursel-tekin-chp-den-istifa-etti-001.jpg

PARTİSİNİ ELEŞTİRDİ

Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan ve CHP'den istifasını duyuran Gürsel Tekin, iktidar mücadelesi yerine parti içi mücadele olduğunu söyledi ve partisine yönelik eleştirilerin bulunduğu bir açıklamayla istifasını açıkladı. Gürsel Tekin'in açıklaması şu şekilde;

'Aziz milletime ve yol arkadaşlarıma; Cumhuriyet Halk Partisi'nin temel ilkeleri tüzük ve programlarında yer almaktadır. Ne yazık ki geçen zamanda CHP Çağdaş uygarlığı hedefleyen, Türkiye'de iktidar olma ve halka hizmet etme amacına sahip Atatürkçü ve sosyal demokrat bir parti kimliğinden uzaklaştırılmış, hiçbir objektif koşul, liyakat ve ehliyetin olmadığı, parti içi hemşericilik, gruplaşma, ekipleşme ilişkileri ile makam ve mevkilerin dağıtıldığı, partiye emek veren partinin iktidar olması için çalışan insanların dışladığı, Türkiye'de iktidar mücadelesi yerine parti içi iktidar mücadelesinin yeğ tutulduğu, parti hukukunun ve partimiz emekçilerinin haklarının yok sayıldığı, Genel Merkezin kendi açıkladığı kural ve talimatlara bile uymadığı, parti hukukuna ve açıklamalarına güvenerek emek sarf eden insanların emeklerinin gasp edildiği, ideoloji, ilke veya düşünce ile oluşan yoldaşlık ruhu yerine ahbap-çavuş, eş, dost, akraba ilişkilerinin her düzeyde belirleyici olduğu bir yapı haline dönüşmüştür. Partinin her makamında görev alma onuruna erişmiş, her zaman sokakta, halkın içerisinde, Türkiye'de iktidar olmak için çalışmış benim için ortaya çıkan bu tablo acı ve üzüntü vericidir. Bu sebeple gençlik yıllarımdan beri hayatımı adadığım, ilkelerini kalbime mühürlediğim Cumhuriyet Halk Partisi'nden yine inandığım, uğruna yaşadığım ilkeler bunu emrettiği ve mevcut yapıda çalışma imkanım kalmadığı için büyük bir üzüntüyle istifa ediyorum. Uğruna hayatımı adadığım ilkeler için çalışmaya devam edeceğim.' ifadelerine yer verdi.

son-dakika-gursel-tekin-chp-den-istifa-etti.jpg