Adalet Bakanı Tunç’tan Fenerbahçeli futbolcularla ilgili açıklama

Spor gündeminde Trabzonspor-Fenerbahçe maçında çıkan olaylar tartışılmaya devam ederken olayların adli makamlara taşınmasıyla birlikte gözler Adalet Bakanlığı’na çevrilmişti. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan bir son dakika açıklaması geldi.

Adalet Bakanı Tunç’tan Fenerbahçeli futbolcularla ilgili açıklama

Olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçının ardından Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan peş peşe açıklamalar geliyor. Dev derbinin son düdüğüyle birlikte yaşanan olaylarla ilgili adli makamlar devreye girmiş ve soruşturma başlatılmıştı. Bugün bu konuyla ilgili bir açıklamada bulunan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, ‘Taraftar da olsa, futbolcu da olsa her iki taraf için de bir suç işlenmişse soruşturulur’ demişti. Bakan Tunç’un bu açıklamasının ardından ‘Fenerbahçeli futbolculara soruşturma mı açılıyor?’ sorusu gündeme gelmişti. Adalet Bakanı Tunç, bu gündem sonrasında yeni bir açıklama daha yaptı.

OLAYLI MAÇ ADLİ MAKAMLARA TAŞINDI

Süper Lig’in 30. Haftasında Trabzon’un ev sahipliğinde oynanan Trabzonspor-Fenerbahçe maçının bitiş düdüğüyle birlikte olaylar çıktı. Trabzonsporlu taraftarlar saha içine girerek galibiyet sevinci yaşayan Fenerbahçeli futbolculara saldırdı. Saha için bir anda karışırken güvenlik güçleri olaylara müdahale etti. Fenerbahçeli futbolcuların soyunma odasına gitmekte güçlük çektiği olaylar adli makamlara taşındı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan da olaylı derbi maçıyla ilgili açıklamalar geldi. Bu sabah saatlerinde konuyla ilgili bir açıklama yapan Bakan Tunç, ‘Bu görüntüleri değerlendirecek olan Cumhuriyet Savcılığı. Meşru savunmanın da ötesine geçip karşı tarafa zarar verecek, kendi savunmasının ötesine giden bir durum söz konusu mu? Bir saldırı var mı? Taraftar da olsa futbolcu da olsa her iki taraf için de bir suç işlenmişse soruşturulur.’ dedi. Bakan Tunç’un bu açıklamaları sonrasında ‘Fenerbahçeli futbolculara soruşturma mı açılacak?’ sorusu gündeme geldi. Fenerbahçeli futbolculara soruşturma gelebileceği tartışması başlarken Bakan Tunç’tan yeni bir açıklama daha geldi.

adalet-bakani-yilmaz-tunc-tan-fenerbahceli-futbolcularla-ilgili-aciklama.jpg

FUTBOLCULARLA İLGİLİ SORUŞTURMA SÖZ KONUSU DEĞİL

Tartışmalar devam ederken Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan akşam saatlerinde bir açıklama daha geldi. Sözlerinin yanlış anlaşıldığını belirten Bakan Tunç, Fenerbahçeli futbolculara yönelik bir soruşturma olmadığını söyledi ve ‘Kamera görüntüleri izlenerek kimler burada kusurluysa adli soruşturma Cumhuriyet Savcılığımızın yapacağı soruşturma sonrası çıkacaktır. Futbolcularla ilgili soruşturma söz konusu değil. Bazı sosyal medya hesaplarında futbolculara yönelik soruşturma yapılacağına yönelik algı oluşturulmuş. Böyle bir şey söz konusu değil.’ ifadelerine yer verdi.