Ertuğrul Doğan basın toplantısında açtı ağzını yumdu gözünü

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ertuğrul Doğan, olaylı maçın ardından bugün gerçekleştirdiği basın toplantısında çok sert açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz hafta oynanan Trabzonspor-Fenerbahçe maçında çıkan olaylar tartışma konusu olmuştu.

Ertuğrul Doğan basın toplantısında açtı ağzını yumdu gözünü

Süper Lig devleri Trabzonspor ve Fenerbahçe arasında oynanan derbi maçının sonunda istenmeyen olaylar yaşanmıştı. Trabzonsporlu taraftarların sahaya girerek galibiyet sevinci yaşayan Fenerbahçeli futbolculara saldırması sonucunda saha içi adeta savaş alanına dönmüş ve ortaya hiç istenmeyen görüntüler çıkmıştı. Yaşanan olaylar sonrası sahaya giren taraftarların kimlikleri tespit edilmiş ve gözaltına alınmışlardı. Günlerdir konuşulan olaylı maçın ardından bugün bir basın toplantısı gerçekleştiren Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, ‘Kimse aklından şunu çıkarmasın. Trabzonspor camiası yapılanları asla unutmayacak’ ifadelerini kullandı. İşte Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan’ın açıklamalarından öne çıkan detaylar…

ERTUĞRUL DOĞAN’DAN ÇOK SERT AÇIKLAMALAR

Trabzonspor’un ev sahipliğinde oynanan Trabzonspor-Fenerbahçe maçının son düdüğünden sonra çıkan olaylar spor gündeminde tartışılmaya devam edilirken gözaltına alınan taraftarlardan 22sinin tutuklandığı öğrenilmişti. Olaylı maçla ilgili bugün bir basın toplantısı düzenleyen Trabzonspor Kulübü Başkanı Ertuğrul Doğan, sert ifadeler kullandı. Trabzonspor’un haklarını sonuna kadar savunacaklarına vurgu yapan Doğan, ‘’Türkiye’de hiç kimse, hiçbir camia, hiçbir kurum, hiçbir basın bu güzide şehrimizin şerefli taraftarları hakkında bugüne kadar konuştuklarının hesabını bize verecekler. Bu konuşulanlar, bu davranış şekli Trabzonspor camiası tarafından unutulmayacak, hesabı tek tek sorulacak. İlk maçımızda başlayan güzel sürecin devam edeceğini söylemiştik. Bizi çok iyi ağırlamışlardı. Biz de Fenerbahçe’yi çok iyi ağırlayacağımızı söylemiştik. O maçta da ciddi hakem hataları vardı. Maçı bizden alıp diğer takıma vermeye çalıştı. O gün o hakemin hakemliğini bitireceğimizi söylemiştik ve bitirdik. İçerde birbirimizi yiyebiliriz ancak Trabzonspor’un haklarını sonuna kadar savunacağımızı herkes bilir.’ dedi.

ertugrul-dogan-basin-toplantisinda-acti-agzini-yumdu-gozunu.jpg

‘BÖYLE YAPARAK HAKLIYKEN HAKSIZ OLURUZ’

Yaşananların Trabzonspor camiası tarafından da kabul edilmediğini söyleyen Ertuğrul Doğan, ‘Seyircimiz ne kadar davasında haklı olursa olsun ki haklıdır, hiçbir şekilde sahanın içerisinde müdahil olmaması gerekir. Sahada bunların yapılması Trabzonspor Yönetim Kurulu tarafından da kabul edilmemektedir. Trabzonspor camiası da etmemektedir. Trabzonspor haklarını savunur. Biz böyle yaparak haklıyken haksız oluruz. Sahaya inerek bir şey yapılıyorsa kralını yaparız ama bu işler öyle ilerlemiyor. Zarar görüyoruz.’ ifadelerine yer verdi.

ertugrul-dogan-basin-toplantisinda-acti-agzini-yumdu-gozunu-001.jpg

‘NE ADAMLIĞA NE DELİKANLILIĞA SIĞAR’

Olaylı maç sonrası gözaltına alınan taraftarlardan 2’sinin tutuklandığını da basın toplantısında duyuran Ertuğrul Doğan, ‘Bu maçta sahaya giren ve güvenlik tarafından etkisiz hale getirilen bir kişiye şerefsizce saldırıldı. Bu ne adamlığa ne delikanlılığa sığar.’ dedi.