Trabzonspor Fenerbahçe maçındaki kavgaya soruşturma

Dün akşam oynanan Trabzonspor-Fenerbahçe maçının son düdüğünden sonra çıkan olaylar sahayı karıştırdı. Taraftarların sahaya girerek Fenerbahçeli futbolculara saldırdığı olayların ardından İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’dan açıklama geldi.

Trabzonspor Fenerbahçe maçındaki kavgaya soruşturma

Trabzonspor-Fenerbahçe maçının sonunda sahalarda görmek istemediğimiz olaylar yaşandı. Maçı 3-2’lik skorla kazanan Fenerbahçeli futbolcuların sahada galibiyeti kutladığı anlarda sahaya giren bordo mavili taraftarlar futbolculara saldırdı. Ortalık bir anda karışırken o anlar saniye saniye kameralara yansıdı. Olayların ardından İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’dan bir açıklama geldi. Bakan Yerlikaya, maç sonu çıkan olaylarla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.

TARAFTARLAR FUTBOLCULARA SALDIRDI

Trendyol Süper Lig’in 30. Haftasında oynanan Trabzonspor-Fenerbahçe maçında 3 puanı alan konuk ekip Fenerbahçe, maç sonunda galibiyetini kutlarken Trabzonsporlu taraftarlar bir anda sahaya girdi ve futbolculara saldırdı. Yayıncı kuruluş kameralarına saniye saniye yansıyan o anlarda saha içinin karıştığı görüldü. Korner direğinin yerinden söküldüğü, Fenerbahçe kalecisi Livakovic’e yumruk atıldığı saldırı anlarında Fenerbahçeli futbolcular soyunma odasına gitmekte büyük zorluk yaşadı. Sahadaki kargaşaya güvenlik güçleri müdahale etti.

trabzonspor-fenerbahce-macindaki-kavgaya-sorusturma.jpg

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Maçın sonunda yaşanan olaylar tartışılmaya devam edilirken Trabzonspor’un sahasında yaşanan olaylarla ilgili İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’dan açıklama geldi. Sosyal medya üzerinden bir açıklama yayınlayan Bakan Yerlikaya, olaylarla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu ve açıklamasında şu ifadeler eyer verdi;

‘Bu akşam oynanan Trabzonspor-Fenerbahçe futbol karşılaşması sonrası sahaya giren seyircilerle ilgili kimlik belirleme çalışmaları ve maç sonu yaşanan olaylarla ilgili soruşturma derhal başlatılmıştır. Spor, her şeyden önce centilmenliktir. Futbol sahalarında şiddet olaylarının yaşanması asla kabul edilemez. Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir.’

trabzonspor-fenerbahce-macindaki-kavgaya-sorusturma-001.jpg