Sağlam Kar Haberi Geldi! O Gün Her Yer Bembeyaz Olacak

Kar yağışı bekleyenler için yılbaşı öncesi sağlam kar haberi geldi. O gün her yer beyaza bürünecek, Türkiye bembeyaz bir sabaha uyanacak.

Sağlam Kar Haberi Geldi! O Gün Her Yer Bembeyaz Olacak

Tüm Türkiye'nin gündeminde ortak bir soru var. Kar ne zaman yağacak, İstanbul'a kar yağacak mı sorularının yanıtı merak ediliyordu. Nihayet beklenen kar Haberi geldi. Özellikle o bölgelerde yaşayanlar dikkat mutlaka hazırlığınızı yapın. Peki kar ne zaman yağacak? Hangi illerde kar bekleniyor?

Yılbaşı öncesi kar yağacak mı yağmayacak mı sorusunun yanıtı günlerdir merakla araştırılıyordu. Yeni yıla artık 24 saatte bir kısa bir süre kaldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmeler ve meteoroloji kaynakları yakından takip ediliyor. Uzmanlar kar için kesin ve net tarihi verdi. Peki kar ne zaman yağacak? İstanbul'a kar yağacak mı?

BEKLENEN KAR TARİHİ BELLİ OLDU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve meteoroloji uzmanları tarafından yapılan son değerlendirmelere göre Türkiye için beklenen kar tarihi belli oldu. Meteoroloji sayfası Havacity sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada Az önce kar haritasının güncellendiğini duyurdu. Türkiye'ye kar yağışının geleceğini belirten sayfa, Ocak ayı itibarıyla tüm yurtta kar yağışının etkili olacağını bildirdi. Havacity tarafından yapılan paylaşımda Şu ifadeler kullanıldı:

“Varan 1... GFS modeli 5 dk önce güncellendi. Mor alanların tamamı Kar. Bütün modeller ile birlikte tüm ılıkçılar, garanticiler, başlamamış ayı kapatanlar, yok yiaaa yağmazcılar sırayla herkes yola gelecek!”

kar-geliyor-2.jpg

KAR NE ZAMAN YAĞACAK?

Sosyal medyada paylaşımları ile dikkat çeken isimlerden biri olan meteoroloji uzmanı Kerem Ökten de yeni bir kar haberi verdi. Türkiye için yoğun kar yağışı sinyallerinin gelmeye başladığını belirten Kerem Akcan, Amerika modeli ile birlikte artık Kar tarihinin verilebileceğini söyledi. İstanbul'da dahil olmak üzere kar yağışı için çok az bir süre kaldığını belirten meteoroloji uzmanı bu defa hedefin şaşmasının mümkün olmadığını söyledi.

Peki kar ne zaman başlayacak? Son meteorolojik verilere göre uzmanları değerlendirmelerini yaptığı nokta kar yağışının Batı Karadeniz Marmara kuzey ve batı Ege'de 12 Ocak tarihinde başlayacağı tahmin ediliyor.