Yoğun KAR ALARMI! Kar tatili haberleri peş peşe geliyor: 10 Ocak okulların tatil olduğu iller

Meteoroloji yoğun kar alarmı verdi. Bu gece birçok ilde kar yağışı etkisini gösterecek. Kar yağışı ile birlikte ilk kar tatili haberi de geldi. Peki 10 Ocak hangi illerde okullar tatil? İşte 10 Ocak kar tatili olan iller…

Yoğun KAR ALARMI! Kar tatili haberleri peş peşe geliyor: 10 Ocak okulların tatil olduğu iller

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından günlerdir yapılan uyarıların ardından Sibirya soğukları Yurda giriş yaptı. Başta Trakya Bölgesi ve İstanbul olmak üzere birçok ilde de kar yağışı yavaş yavaş etkisini göstermeye devam ediyor. İstanbul'un bazı ilçelerinde sabah saatlerinden bu yana Karla Karışık Yağmur etkisini gösteriyor. Diğer yandan meteorolojiden Marmara ve Batı Karadeniz bölgesinde bulunan bazı iller için yeni bir yoğun kar yağışı uyarısı geldi. Kuvvetli kar yağışı nedeniyle ilk kar tatili haberi de geldi. Peki 10 Ocak kar tatili var mı? 10 Ocak çarşamba okullar tatil mi?

Meteorolojiden yapılan uyarılar sonrasında Sibirya soğukları etkisini göstermeye başladı. Meteoroloji yeni bir uyarı daha yayınlayarak bu geceden itibaren bazı bölgelerde yoğun kar yağışı olacağını bildirdi. Marmara ve Batı Karadeniz'in bazı illeri kuvvetli kar yağışının etkisi altına girecek. CNN Türk meteoroloji danışmanı Profesör Doktor Orhan Şen ise İstanbul için yeni tahminlerini paylaştı. Aynı zamanda peş peşe kar tatili haberleri de gelmeye başladı.

kar-alarmi-1.jpg

O İLLER İÇİN YOĞUN KAR ALARMI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü günlerdir yaptığı uyarılarda Türkiye'nin yeni bir soğuk hava dalgası sisteminin etkisine gireceğini belirtiyordu. Bugün itibarıyla Trakya ve İstanbul başta olmak üzere birçok ilde soğuk hava etkisini gösterdi ve sabah saatlerinden bu yana Mega Kent'in bazı ilçelerinde Karla Karışık Yağmur görülüyor. Trakya bölgesinde ise Tekirdağ'da yoğun kar yağışı var. Meteorolojiden bu akşam İçinde önemli uyarı geldi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü özellikle Marmara ve Batı Karadeniz Bölgesi'nde bulunan bazı illere kuvvetli kar uyarısı yaptı. Bu akşam saatlerinden itibaren Kocaeli Bilecik Bursa Yalova Sakarya Düzce ve Bolu illerinin yüksek kesimlerinde kuvvetli kar yağışı beklenirken bu illerin merkezlerinde ise Karla Karışık Yağmur görüleceği bildirildi. Yağış sırasında vatandaşların yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olmaları da istendi.

İSTANBUL İÇİN YENİ KAR TARİHİ BELLİ OLDU

Diğer yandan meteoroloji profesörü Orhan Şen’den de İstanbul için yeni kar tarihi geldi. Mega Kent'in yüksek kesimlerinde sabah saatlerinden bu yana Karla Karışık Yağmur görülüyor. İstanbul için asıl kritik gün ise cuma ve cumartesi günleri olacak. Orhan Şen sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada cuma akşam ve cumartesi gününün en soğuk gün olacağını bildirdi. Meteoroloji uzmanı Orhan Şen açıklamasında cuma ve cumartesi günlerinde İstanbul'da kar yağışının görülebileceğini söyledi.

kar-alarmi-2.jpg

10 OCAK KAR TATİLİ OLAN İLLER

Diğer yandan havaların soğuması ile birlikte öğrenciler de kar tatili haberi beklemeye başladı. Yeni soğuk hava dalgası ile birlikte ilk kar tatili haberi de geldi. Tekirdağ Valiliği tarafından yapılan açıklamada yoğun kar yağışı nedeniyle 10 Ocak çarşamba günü kentin 4 ilçesinde eğitime ara verildiği bildirildi. Süleymanpaşa ve Şarköy ilçelerinde Taşımalı eğitime ara verildiği ifade edilirken Muratlı ve Malkara ilçelerinde Bugün ve yarın Okulların tatil edildiği açıklandı.