Güneş tutulması öncesi kritik uyarılar: Mutlaka stok yapın

Güneş tutulması için hazırlıklar devam ediyor. 8 Nisan tarihinde gerçekleşecek olan tutulma öncesinde ABD’nin Ohio eyaletindeki yetkililerden yerel halka önemli uyarılar geldi. Yerel halkın yiyecek ve su stoklamaları istendi.

Güneş tutulması öncesi kritik uyarılar: Mutlaka stok yapın

Tüm dünyanın heyecanla beklediği tam güneş tutulması için geri sayım başladı. Güneş tutulması öncesinde yaşanan tüm gelişmeler ve dünya genelindeki tüm haberler gündemin ilk sıralarında yerini aldı. 8 Nisan’da gerçekleşecek olan güneş tutulması Türkiye’den gözlemlenemeyecek. Tutulma, Meksika, ABD’nin doğu bölgeleri ve güneydoğu Kanada’dan izlenebilecek. 2006 yılında gerçekleşen tam güneş tutulması, Türkiye’nin birçok ilinde vatandaşlar tarafından gözlemlenebilmişti. Tutulma öncesinde ABD’nin Ohio eyaletinin Lorain vilayetinde de güneş tutulması için hazırlıklar yapılıyor.

TUTULMA 8 NİSAN'DA GERÇEKLEŞECEK

8 Nisan’da gerçekleşecek olan tam güneş tutulması öncesinde ABD’nin Ohio eyaletindeki Lorain Vilayeti Acil Durum Yönetim Merkezi tarafından yerel halka önemli uyarılar geldi. 8 Nisan’daki tutulma için bölgeye ziyaretçi akını beklenirken yetkililer, tutulma gözlemcileri ve yerel halka yiyecek, su ve yakıt stoklamaları konusunda uyarı yaptı.

gunes-tutulmasi-oncesi-kritik-uyarilar-mutlaka-stok-yapin.jpg

TÜRKİYE’DE İZLENEMEYECEK

2024 yılının ilk güneş tutulması 8 Nisan 2024 tarihinde gerçekleşecek. Bu tutulmada ay, güneşin yüzeyi üzerinde süzülerek dünyanın alt kısmına gölge düşürecek. Bu yol boyunca da dünya, gece gibi kararacak. Ay’ın dünya ile güneş arasından geçmesiyle oluşan güneş tutulması ABD’nin doğu bölgeleri, Meksika ve güneydoğu Kanada’dan izlenebilecek. Güneş tutulmasının Türkiye’den de izlenip izlenemeyeceği merak ediliyor. Türkiye’de bu yıl herhangi bir güneş tutulması izlenemeyecek.