Ünlü sosyal medya uygulaması Türkiye’de kapatılıyor

Ünlü sosyal medya uygulaması Türkiye’de geçici olarak kapatılıyor. Instagram, Facebook ve Threads sosyal medya platformlarını bünyesinde barındırmakta olan Meta, geçici tedbir kararı sebebiyle Threads’ı Türkiye’de geçici olarak kapatacak.

Ünlü sosyal medya uygulaması Türkiye’de kapatılıyor

Rekabet Kurumu’nun geçici tedbir kararı sebebiyle Threads, 29 Nisan 2024 tarihinden itibaren Türkiye’de geçici olarak kapatılacak. Meta, Rekabet Kurumu’nun geçici tedbir kararı sebebiyle Threads’ı Türkiye’de geçici olarak kapatacaklarını duyurdu. Bu karar sonrasında Threads hesap sahiplerinin ne yapacağı merak edilmeye başlandı.

29 NİSAN’DA GEÇİCİ OLARAK KAPATILACAK

Instagram, Facebook ve Threads gibi sosyal medya platformalarını bünyesinde barındıran Meta, Rekabet Kurumu’nun geçici tedbir kararı sebebiyle 29 Nisan tarihinden itibaren Threads uygulamasını Türkiye’de geçici olarak kapatacaklarını duyurdu. Bu duyuru sonrasında gözler Threads hesap sahiplerine çevrildi. Geçici kapatma kararı sonrasında Threads hesap sahiplerinin ne yapacağı merak ediliyor.

unlu-sosyal-medya-uygulamasi-turkiye-de-kapatiliyor-001.jpg

ŞİRKETTEN YAZILI AÇIKLAMA GELDİ

Şirket tarafından konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, Threads ile ilgili alınan geçici kapatma kararına yer verildi. Söz konusu karardan Instagram, WhatsApp ve Facebook platformlarının etkilenmeyeceği bilgisine de yer verildi. Şirketten yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler yer aldı;

‘Threads, Türkiye’de bir düzenleme kararı nedeniyle artık kullanılamayacak. Türk Rekabet Kurumu’nun kararına göre, Threads, 29 Nisan 2024’ten itibaren Türkiye’de kullanılamayacak. Threads profili devre dışı bırakılacak ancak bilgilerinizi indirip profilinizi herhangi bir zamanda silebileceksiniz. Threads topluluğunu değerli buluyor ve yakında geri dönmeyi umuyoruz.’

unlu-sosyal-medya-uygulamasi-turkiye-de-kapatiliyor.jpg

NE OLDU?

Meta hakkında başlatılan soruşturma kapsamında Rekabet Kurumu, geçici tedbir kararı ve günlük 4,8 milyon lira ceza uygulanmasına karar verildiğini duyurmuştu. Metanın Instagram hesaplarına dayalı Threads profili oluşturan kullanıcıların verilerini, kullanıcılara onay seçeneği sunmaksızın birleştirilmesinin soruşturma tamamlanana kadar telafisi güç olan zararlara yol açacağı değerlendirmesi yapıldığı bildirilmişti.