Almanya'da 8 milyon Euroluk vurgun yapan Yasemin Gündoğan teslim oldu

Türk asıllı Alman vatandaşı Yasemin Gündoğan Almanya'da 8 milyon Euro'luk vurgun yaptıktan sonra Türkiye'ye kaçmıştı. Akdeniz'de lüks bir yaşam sürdüğü iddia edilen Gündoğan 3 yıllık firarın ardından teslim oldu.

Almanya'da 8 milyon Euroluk vurgun yapan Yasemin Gündoğan teslim oldu

Türk asıllı Alman vatandaşı Yasemin Gündoğan, Almanya'nın Bremen kentinde 21 Mayıs 2021 tarihinde çalıştığı bir para taşıma şirketini soymuş 8.2 milyon Euro'luk Vurgun yapmıştı. Ardından Almanya'dan özel bir Jet ve Türkiye'ye kaçan Gündoğan’ın paraları da Türkiye'ye soktuğu iddia edilmişti. Akdeniz'de lüks bir hayat yaşadığı öne sürülen Gündoğan 3 yıllık firarın ardından teslim oldu. Gündoğan'ın Bremen’deki havalimanından ülkeye giriş yapmaya çalışırken yakalandığı öğrenildi.

ŞİRKET YAKALANMASI İÇİN ÖZEL DEDEKTİF TUTMUŞTU

Almanya'da çalıştığı para taşıma şirketini dolandıran Gündoğan’ın yakalanması için şirketin 3 özel dedektif tuttuğu iddiaları Alman basınında uzun süre yankılanmıştı. Türkiye'de de araştırma yapan dedektifler Gündoğan’ın en son Marmaris'te görüldüğünü bildirmişti. Yasemin Gündoğan Bugün teslim oldu.

BREMEN HAVALİMANINDA YAKALANDI

Son Dakika haberine göre Yasemin Gündoğan teslim olmak için gittiği Almanya'nın Bremen kentine giriş yapmaya çalışırken havalimanında gözaltına alındı. Gündoğan'ın suç ortağı olan Büşra S. ise olaydan bir ay sonra yakalanmış ve 2022 yılında 3 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Gündoğan'ında etkin pişmanlıktan faydalanmak için teslim olduğu iddia ediliyor.