Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’dan Lavrov’a telefon

Tüm dünya Rusya’daki kanlı saldırıyı konuşuyor. Rusya’nın başkenti Moskova’daki konser salonunda düzenlenen silahlı saldırıda çok sayıda ölü ve yaralı olduğu bilgisi aktarılmıştı. Rus basınından saldırıyla ilgili haberler gelmeye devam ediyor.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’dan Lavrov’a telefon

Türkiye, Rusya’daki terör saldırısını kınadı. Kanlı saldırı sonrası Türkiye’den peş peşe açıklamalar gelirken Dışişleri Hakan Fidan’ın Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile telefonda görüştüğü ve Moskova’daki terör saldırısı sebebiyle başsağlığı dilediği belirtildi. Ülkelerden Rusya’daki saldırı sonrası kınama mesajları peş peşe geldi. Türkiye, ‘Masum sivilleri hedef alan bu menfur terör saldırısını şiddetle kınıyoruz’ mesajını paylaştı.

TÜRKİEY’DEN RUSYA’YA TAZİYE MESAJI

Dünya basını Rusya’nın başkenti Moskova’dakonser salonuna düzenlenen terör saldırısını konuşuyor. Kanlı saldırıda çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği ve yaralılar olduğu bilgisine yer verildi. Rus basınından saldırıyla ilgili haberler aktarılmaya devam ederken Türkiye de Rusya’ya taziye dileklerini iletti. Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Moskova’daki saldırıda çok sayıda ölü ve yaralı olduğunun üzüntüyle öğrenildiği belirtildi. Yapılan açıklamada Rusya’ya taziye dilekleri iletildi ve ‘Masum sivilleri hedef alan bu menfur terör saldırısını şiddetle kınıyoruz. Rus halkına ve Rusya hükümetine en derin taziyelerimizi sunuyoruz.’ ifadelerine yer verildi.

disisleri-bakani-hakan-fidan-dan-lavrov-a-telefon.jpg

DIŞİŞLERİ BAKANI FİDAN’DAN RUS MEVKİDAŞINA BAŞSAĞLIĞI TELEFONU

Moskova’daki terör saldırında ilk belirlemelere göre 40 kişinin hayatını kaybettiği, 100’den fazla da yaralı olduğu bilgisine yer verilmişti. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan da Rus mevkidaşı Lavrov ile telefonda görüşerek Moskova’daki terör saldırısı sebebiyle başsağlığı dileklerini iletti. Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgilere göre Rus mevkidaşı ile telefonda görüşen Bakan Fidan, Moskova’daki terör saldırısını kınarken, Rus halkı ve hükümetine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türk halkının başsağlığı dileklerini iletti. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Türkiye’nin Moskova Büyükelçisi Tanju Bilgiç de sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla gerçekleştirilen terör saldırısını kınadı.

disisleri-bakani-hakan-fidan-dan-lavrov-a-telefon-001.jpg